Tragedie în Caraș-Severin. Un copil a murit după ce un copac a căzut peste mașina în mers în care se afla cu părinții

Tragedie în Caraș-Severin. Un copil a murit după ce un copac a căzut peste mașina în mers în care se afla cu părinții

Un adolescent de 14 ani a murit, sâmbătă după-amiază, după ce mașina în mers în care se afla, alături de părinții săi, a fost distrusă de un copac doborât de viscol, în apropiere de Reșița, dinspre Văliug.

Copac căzut peste o mașină în mers, în județul CAraș-Severin FOTO OPinia Timișoarei

Potrivit Opinia Timișoarei, vântul puternic a rupt un copac la intrare în Reșița, dinspre Văliug, în zona Cuptoare, și l-a prăbușit peste o mașină care trecea prin zonă.

„În această după-amiază, la ora 16.20, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați despre faptul că în zona Minda un copac a căzut peste un autoturism. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, în timp ce un bărbat de 43 de ani conducea un autoturism, pe DJ 582, din direcția Cuptoare către Reșița, peste autoturismul condus de acesta a căzut un copac. În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a unui minor de 14 ani, care a fost transportat de urgență la spital. La orele 18.10 a fost declarat decesul băiatului”, transmit reprezentanții ISU Caraș-Severin.

În acest moment, polițiștii fac cercetarea la fața locului pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment.

În autoturismul peste care s-a prăbușit copacul se aflau patru oameni. Cel mai grav a fost rănit un copil de 14 ani, care a fost preluat de echipajul de la ambulanță în stare de inconștiență și dus la spital, la fel și părinții săi, care au suferit răni și atacuri de panică.

În pofida încercărilor medicilor, copilul nu a mai putut fi salvat.

Familia aflată în mașina peste care s-a prăbușit copacul se întorcea de la schi, din Semenic, și se întorcea acasă, la Timișoara. Pentru scoaterea copilului aflat în stop cardio-respirator, dintre fiarele contorsionate ale mașinii, a fost necesară intervenția echipei de la Descarcerare.

Copacul s-a prăbușit din cauza vântului extrem de puternic, dar și a zăpezii abundente.

De altfel, vestul țării este afectat de viscol și ninsoare abundentă, în cursul zilei de sâmbătă, pompierii fiind chemați la multe intervenții în județele Caraș-Severin și Timiș, unde zeci de copaci au fost doborâți de viscol și zăpada care cade fără încetare.

Și în Timiș un copac a căzut peste o mașină în mers

Un incident similar care s-a încheiat, din fericire, fără victime, s-a petrecut tot sâmbătă după-amiază în zona localității timișene Comloșu Mare.

Potrivit ISU Timiș, sâmbătă, la ora 17:07, pompierii din cadrul Stației Sânnicolau Mare au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unui copac căzut pe un autoturism aflat în mers, pe DJ 594 A în localitatea Comloșu Mare.

În autoturism se afla o singură persoană, o tânără de aproximativ 19 ani, care, din fericire, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, alegându-se cu o sperietură zdravănă.

Avertizări de viscol și ninsori

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare, cod portocaliu, de viscol puternic, pentru Carpaţii Meridionali la peste 1800 de metri altitudine, intervalul de valabilitate fiind 04 februarie, ora 20.00 – 05 februarie, ora 20.00.

Astfel, la altitudini de peste 1800 de metri, în Carpaţii Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90-100 km/h) şi vizibilitate foarte redusă.

Intensificări ale vântului sunt anunţate în Banat, Crişana şi jumătatea de vest a Transilvaniei începând de sâmbătă, ora 11.00 până duminică dimineață, ora 06.00, şi în acest caz fiind emisă o avertizare de tip cod galben.

„În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50-70 km/h, iar în vestul şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariţia viscolului. Notă: Temporar va ninge şi vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse şi la intensitate mai mică”, mai arată meteorologii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă