Tragedie în Munţii Bucegi: Doi alpiniști, o fată şi un băiat, au fost găsiţi morţi

Tragedie în Munţii Bucegi: Doi alpiniști, o fată şi un băiat, au fost găsiţi morţi

Doi alpinişti, o fată şi un băiat, au fost găsiţi morţi, sâmbătă seara, în masivul Bucegi de salvamontiştii din Buşteni şi Prahova.

Fata a căzut, sâmbătă seara, în zona Brâna Mare al Morarului, către Valea Cerbului, din Munţii Bucegi. Însoţitorul ei, care a cerut ajutor, a încercat probabil să ajungă la fată şi a căzut şi el.

„Acţiune este deosebit de dificilă, se intervine în situatie de risc maxim, în condiţii de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheata şi acumulări de zăpadă pe versanţi. Încă nu se cunoaste starea persoanei căzute“, au scris salvatorii pe pagina de Facebook.

Ulterior, au dat şi vestea tragică: „Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată şi a căzut şi el”, au anunţat reprezentanţii Salvamont Prahova într-o postare pe pagina de Facebook.

Potrivit datelor postate pe pagina de  Facebook  a Salvamont Prahova, salvatorii montani au ajuns la locul accidentului unde au găsit două persoane decedate. „Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată şi a căzut şi el. Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine”, precizează sursa citată.

Conform informaţiilor transmise de Salvamont Prahova, fata era alpinistă iar ajutorul salvatorilor montani a fost solicitat de coechipierul ei. Se pare că, înainte de sosirea echipelor de intervenţie, bărbatul ar fi încercat să ajungă la ea dar a căzut și el.
Acţiunea salvamontiştilor a fost foarte dificilă din cauza întunericului, a temperaturilor scăzute, a terenului acoperit cu gheaţă şi acumulări de zăpadă.



Salvamontiştii au anunţat că au intervenit, sâmbătă, la 66 de solicitări, cele mai multe fiind pentru formaţiunile din Lupeni şi Predeal.

”S-au mai primit 51 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile”, au mai transmis salvamontiştii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis