Tragedie în sportul românesc. Un mare sportiv a murit, în timp ce se pregătea de meci

Tragedie în sportul românesc. Un mare sportiv a murit, în timp ce se pregătea de meci

Tragedie în sportul românesc / FOTO: www.kidsnews.ro

Suferind de 20 de ani de diabet de tip I, Moscalu a căzut pe neaşteptate în locuinţa lui, iar medicii de la SMURD n-au reuşit să-l resusciteze, menţionând că este vorba de un stop cardiac, scrie ziaruldeiasi.ro .

Fostul mare jucător Costel Moscalu a încetat duminică dimineaţă din viaţă la vârsta de 47 de ani. În prezent, antrenor al echipei masculine Politehnica CSŞ Unirea Iaşi, Moscalu se întorcea la locuinţa sa, după ce a rezolvat nişte probleme organizatorice privind cele două meciuri programate astazi şi maine la Sala Polivalentă, cu Rapid Bucureşti. În acelaşi timp, el a trecut şi pe la sală, unde a jucat baschet cu o serie de colegi şi prieteni.

La intrarea în apartament, i s-a făcut subit rău şi a căzut din picioare. Prietena lui a chemat SMURD, care au încercat să-l resusciteze timp de jumătate de oră, fără a reuşi să-i salveze viaţa. Primul diagnostic a fost o afecţiune de inimă, probabil, infarct miocardic, pe fondul unei afecţiune diabetică de tip I de care Moscalu suferea încă din 1993.

Deşi se arăta energic şi cu putere de muncă, Costel a simţit că ceva nu este în regulă şi şi-a făcut un control medical amănunţit, inclusiv oncologic, nedepistându-se afecţiuni grave. "Nimeni nu şi-a închipuit că se poate întâmpla asemenea lucru. Am vorbit astăzi dimineaţă cu Costel, culmea, chiar pe tema aducerii unor ambulanţe de la spitalul Arcadia, pentru asistenţa medicală la cele două meciuri. A fost totul OK, mi-a spus că ne întâlnim la sală. Când am auzit că a murit am refuzat multă vreme să cred", a spus fostul său coleg de echipă, Radu Boişteanu, oficial la CS Politehnica.

Alături de Cătălin Burlacu, Costel Moscalu a fost unul dintre cei mai buni baschetbalişti pe care i-a dat Iaşul în toate timpurile. Descoperit la Iaşi de antrenorul Dan Pavelescu, a făcut de la o vârstă fragedă cunoştinţa cu loturile naţionale de juniori şi tineret. La vârsta de 21 de ani a fost transferat de la Iaşi la Dinamo Bucureşti. După 1990 a evoluat la Farul Constanţa şi s-a întors la Iaşi unde a fost părtaş la cel mai mare succes al baschetului ieşean, medalia de bronz a campionatului naţional obţinută de Poli Moldrom. A jucat şi în prima reprezentativă şi a participat la două All Star Game-uri". Din 2005 a antrenat echipa de baschet a Politehnicii Iaşi, cu care a obţinut o repromovare în Liga Naţională. Înainte de tragicul eveniment, Moscalu şi colegul său, Gabriel Clapon, pregăteau partidele cu Rapid, care trebuiau să se dispute astazi de la ora 17:00 şi maine de la ora 12:00, în Sala Polivalentă.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990