Tragic sfârşit al unui medic român, urmărit internaţional pentru trafic de droguri. Unde şi cum a murit

Tragic sfârşit al unui medic român, urmărit internaţional pentru trafic de droguri. Unde şi cum a murit

Un medic român, care era dat în urmărire internaţională pentru trafic de droguri, trebuind să execute 6 ani de închisoare, a decedat, mandatul fiind revocat, scrie Adevărul .

Ancheta judiciară în cazul lui Andrei Minea, un individ care urma să împlinească 40 de ani, medic stomatolog de profesie, urmărit internaţional deoarece se sustrăgea de la executarea unei sentinţe de 6 ani de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc, a încetat.
Nu pentru că ar fi fost prins, ci pentru că a decedat . Biroul
Executări Penale din cadrul Tribunalului Neamţ a depus pe rolul instanţei o contestaţie la executare şi a cerut judecătorilor să stabilească imposibilitatea punerii în executare a pedepsei. Asta deoarece medicul condamnat în urmă cu aproximativ doi ani a murit, fiind victima unui accident rutier, după ce reuşise să fugă din România.
„Admite contestaţia la executare formulată de judecătorul delegat la Biroul Executări Penale din cadrul Tribunalului Neamţ, privind pe persoana condamnată M A. Constată imposibilitatea punerii în executare a sentinţei penale (...), prin care s-a dispus condamnarea inculpatului Minea Andrei,
la pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare (...), ca urmare a
survenirii decesului persoanei condamnate, la data de 22.04.2020, pe teritoriul Marii Britanii“, conform Tribunalului Neamţ.
Această hotărâre nu este definitivă, însă nu are cine să o atace. Medicul stomatolog fusese dat în urmărire internaţională după ce nu s-a mai dat de urma lui, încă din timpul procesului. La începutul
urmăririi penale, Minea a fost arestat preventiv, în perioada 6 iulie - 31 august 2018, ulterior fiind plasat sub control judiciar. La un moment dat a încălcat condiţiile impuse de judecători, nu s-a mai
prezentat când a fost citat, drept pentru care, pe 2 aprilie 2019, Curtea de Apel Bacău a revocat controlul judiciar şi a dispus arestarea medicului, „începând cu data încarcerării efective“.
Stomatologul, căruia i se mai spunea şi „Doctorul“, a fost reţinut în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT Neamţ, care a vut loc pe 6 iulie 2018, la cabinetul său din comuna Tazlău: „În urma cercetărilor efectuate a rezultat că drogurile erau achiziţionate de pe internet, prin intermediul platformei DarkNet.
Inculpatul, prin intermediul unui program instalat pe calculator, accesa platforma şi efectua comenzi online de amfetamină, MDMA, LSD, cannabis sau haşiş“.
A rezultat că în perioada 2016 - 2018, Minea a plasat pe această platformă circa 34 de comenzi, pe care le primea acasă, în plic, prin intermediul serviciilor poştale. Anchetatorii au arătat că, timp de doi ani, Minea a introdus în ţară, în mod ilegal, circa 70-100 de timbre impregnate cu LSD, circa 1.020 de tablete de ecstasy, aproximativ 1.320 grame de amfetamină şi 500 de grame de cannabis şi haşiş.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

2 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”

5 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune