Traian Băsescu, ales președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova

Traian Băsescu, ales președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost ales duminică președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN) din Republica Moldova, la propunerea președintelui executiv al formațiunii, Anatol Șalaru, fost ministru al apărării, în cadrul Congresului extraordinar al PUN, informează Radio Chișinău.

Fondatorul PUN, Anatol Șalaru, a declarat că funcția de președinte al partidului rămâne vacantă până când lui Traian Băsescu îi va fi restabilită cetățenia Republicii Moldova, potrivit Unimedia. Șalaru a argumentat că Băsescu este unul dintre cei mai dedicați oameni politici din România față de problemele românilor basarabeni, a relatat Radio Chișinău.

La rândul ei, prim-vicepreședinta PUN, Ana Guțu, a anunțat că noul partid se va pregăti pentru alegerile parlamentare de la anul. "Alegerile parlamentare din 2018 trebuie să aducă un Parlament al unirii", a spus ea, citată de Unimedia.

Potrivit Radio Chișinău, Traian Băsescu a declarat că a fi ales președinte de onoare al unui partid unionist este cea mai mare onoare pe care i-o puteau face cetățenii Republicii Moldova. El a mai spus că, dacă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu i-ar fi suspendat cetățenia moldovenească, ar fi fost găsită altă soluție. În discursul său, Traian Băsescu a criticat politica prorusă a lui Dodon.

De asemenea, deputatul român Constantin Codreanu (PMP), a fost ales prim-vicepreședinte al PUN. În cadrul congresului, PUN a semnat un protocol de colaborare cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) din România, condus de Eugen Tomac.

Radio Chișinău amintește că, la 11 iunie, partidul politic Dreapta, fondat de Ana Guțu, și-a schimbat denumirea în Partidul Unității Naționale, în cadrul Congresului extraordinar al formațiunii. Tot atunci, fostul ministru al apărării, Anatol Șalaru, a fost ales președinte executiv al PUN, iar Ana Guțu a fost aleasa prim-vicepreședintă. Ambii au făcut parte anterior din Partidul Liberal.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul