Traian Băsescu: Juncker trebuia să aibă o întâlnire cu Dăncilă la Palatul Victoria, nu pe aeroport

Traian Băsescu: Juncker trebuia să aibă o întâlnire cu Dăncilă la Palatul Victoria, nu pe aeroport

Liderul onorific al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat luni seară, la TVR1, că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar fi trebuit să aibă o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, şi nu în aeroport.

"Este jenant. Echivalentul lui Jean-Claude Juncker în România este premierul. Nu prea se cade să te aştepte premierul la aeroport. Domnul Jean-Claude Juncker trebuia să facă premierului o vizită la Palatul Victoria, într-o întâlnire nu de un sfert de oră, ci de o jumătate de oră, ăsta e standardul optim. Dar, foarte probabil, scrisoarea idioată pe care a trimis-o cu lovitura de stat din România l-a făcut pe Juncker să nu mai aibă niciun fel de respect pentru premierul României. (...) Întâmplarea cu doamna Dăncilă şi modul expeditiv în care a tratat-o domnul Juncker este expresia respectului pe care îl au pentru actualul Guvern, nu pentru România", a afirmat Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că, în opinia sa, sensul iniţial al Summitului "Iniţiativa celor Trei Mări" a fost schimbat, căpătând o tentă economică.

"Summitul, dacă îmi este permis, şi-a schimbat sensul iniţial. Iniţiativa celor Trei Mări a vizat securitatea flancului estic. Nu ştiu din iniţiativa cui s-a trecut la tenta economică pentru summitul de la Bucureşti. Eu nu cred că aş fi fost de acord, dintr-un motiv simplu: nouă din cele douăsprezece ţări prezente sunt membre ale Uniunii Europene, se întâlnesc la fiecare trei luni, pot accesa fonduri pentru proiecte transfrontaliere, pentru proiecte regionale. (...) Faptul că i se dă o tentă economică eu cred că are un substrat mai consistent. Americanii s-au angajat destul de puternic pe flancul estic în urma summitului din Ţara Galilor, unde s-au stabilit prepoziţionare de tehnică, baze militare permanente, comandamente şi alte instrumente ale militarilor, dar cred că s-au săturat să tot audă de insecuritatea flancului estic. (...) Şi atunci au împins lucrurile către o zonă economică, din care pe ei îi interesează un singur lucru - gazele. Statele Unite au un interes major: să vândă gaze lichefiate în Europa", a opinat Traian Băsescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria