Traian Băsescu l-a primit pe Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, Teofil al III-lea

Traian Băsescu l-a primit pe Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, Teofil al III-lea

Președintele Traian Băsescu i-a primit sâmbătă la Palatul Cotroceni pe patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, Teofil al III-lea, și pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, cu ocazia vizitei lui Teofil al III-lea în România, prilejuită de sărbătoarea patronului spiritual al Bucureștiului, Sfântul Dimitrie Basarabov.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Traian Băsescu a evocat întâlnirea cu patriarhul Ierusalimului care a avut loc în marja vizitei de stat în Israel din ianuarie, exprimându-și aprecierea pentru eforturile pe care Patriarhia Ierusalimului le face cu scopul de a cultiva dialogul între religii și confesiuni la Locurile Sfinte.

Totodată, președintele i-a mulțumit patriarhului Teofil al III-lea pentru deschiderea cu care a sprijinit restabilirea comuniunii bisericești depline dintre Patriarhia Ierusalimului și Patriarhia Română.

Șeful statului a mai vorbit despre faptul că pluralismul cultural și diversitatea religiilor reprezintă o experiență benefică dacă este acceptată în sensul cunoașterii și al toleranței, al respectului reciproc.

La rândul său, patriarhul Ierusalimului a mulțumit pentru ospitalitatea primirii și pentru contribuția comunității românești la Locurile Sfinte, fie că sunt pelerini, fie cetățeni stabiliți în Ierusalim.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a mulțumit președintelui Traian Băsescu pentru modul în care a încurajat, în toți acești ani, cooperarea dintre instituțiile statului și Biserică, adăugând faptul că vizita patriarhului Teofil al III-lea în România înseamnă foarte mult pentru credincioșii din țara noastră, confirmând astfel legăturile istorice și spirituale profunde care ne leagă de Locurile Sfinte.

În încheiere, cei trei înalți oficiali au subliniat multiplele implicații ale crizei din Orientul Mijlociu, o realitate dramatică, ce ne obligă să reflectăm la contribuția pe care inclusiv Biserica, în dialog cu instituțiile statului și cu societatea, o poate avea pentru a promova o cultură a păcii și a solidarității.

Cu acest prilej, Traian Băsescu l-a decorat pe Teofil al III-lea cu Ordinul Național 'Steaua României' — în grad de Mare Cruce, mai informează Administrația Prezidențială.


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Priviți, China a înconjurat Rusia fără ca aceasta să mai opună rezistență

4 Primele semne? / Signa Group, un mare dezvoltator imobiliar austriac a depus o cerere de faliment pentru filiala din Germania

5 „Ești o escroacă! Minți lumea pentru 500 de euro! Marș!” / Vica Blochina și Oana Roman, scandal cu vorbe grele din cauza unui ceai