Traian Băsescu: Nicio țară din lume nu spală rufele serviciilor secrete în public

Fostul președinte Traian Băsescu și-a manifestat, luni seară, dezacordul față de anchetarea celor 24 de ofițeri ai Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) sub acuzația că ar fi utilizat ilegal fondurile operative, subliniind că "nicio țară din lume nu spală rufele serviciilor secrete în public".

El a declarat, într-o emisiune la România TV, că o parte dintre bunurile cumpărate din bugetul destinat activităților operative au ajuns la procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Corduța Kovesi, sau la fostul șef al Serviciului Român de Informații George Maior.

"Nu cred că șefa DNA a fost ocolită de coșul de cozonac oferit de cei de la DIPI. Nu mai vorbim de marea achiziție de stilouri Mont Blanc. Păi astea s-au dat doamnei Kovesi, s-au dat domnului Maior, s-au dat domnului Coldea, s-au dat doamnei președinte a ÎCCJ, Livia Stanciu, s-au dat la acești înalți demnitari ai statului român. Vorba lui Cristoiu... Mă așteptam ca doamna Kovesi între timp să fi trimis stiloul Mont Blanc înapoi la Ministerul de Interne, să spună: valorificați-l și recuperați-i banii", a afirmat Băsescu.

Fostul șef al statului crede că eventualele prejudicii constatate de procurorii anticorupție la DIPI puteau fi recuperate fără o anchetă penală de la cei 24 de ofițeri implicați.

"Sigur că nu e în regulă ca fondurile operative să fie cheltuite în acest fel, dar eu spun altceva: de ce trebuie să trimiți în instanță 24 de ofițeri care probabil au moștenit o tradiție, în loc să le impuți banii aceștia, pentru că nu au produs un cataclism, n-au produs o fraudă. Banii se puteau imputa și reține din salariu.

Eu critic abuzurile și derapajele din lupta anticorupție. Eu cred că o țară în care există oameni politici corupți și partide politice corupte nu are viitor", a adăugat Traian Băsescu.

AGERPRES/ (A—Cristian Lupașcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!