Traian Berbeceanu prezintă, la Bookfest Târgu Mureş, modul în care lucrează crima organizată din România

Traian Berbeceanu prezintă, la Bookfest Târgu Mureş, modul în care lucrează crima organizată din România

Poliţistul Traian Berbeceanu, cel care a condus Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, îşi lansează, la Bookfest Târgu Mureş, bestsellerul "Radiografia unei mârşăvii judiciare", prin care arată modul în care lucrează crima organizată din România şi cum a ajuns să fie inculpat după ce a fost supranumit "Comisarul Cattani" pentru activitatea sa.

Editura Curtea Veche a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că poliţistul îşi va lansa cartea "Radiografia unei mârşăvii judiciare" la Salonul de Carte Bookfest Târgu Mureş, care va avea loc la Teatrul Naţional în perioada 19-22 septembrie, iar aceasta cuprinde memoriile sale referitoare la lupta împotriva crimei organizate din România.

"Între coperţile acestei cărţi vă sunt dezvăluite modalităţile perfide şi ilegale prin care reprezentanţi ai unor instituţii judiciare şi-au dat mâna cu lideri ai crimei organizate, sprijiniţi fiind de lucrători ai serviciilor de informaţii, urmărind inculparea mea cu orice preţ pentru fapte imaginare şi înlăturarea mea de la conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Toate aceste acţiuni au fost generate de teama că, împreună cu echipa mea, obţinusem probe care ar fi putut conduce la demararea unor dosare penale pe numele unora dintre ei, la redeschiderea unor cauze în care fuseseră anterior cercetaţi ori la iniţierea unor cercetări disciplinare", a arătat Traian Berbeceanu.

Lansarea cărţii poliţistului va avea loc la Teatrul National Târgu Mureş, pe 21 septembrie, de la ora 13,00, iar intrarea va fi liberă.

"Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, care are competenţa în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu, din anul 2005 până în 2011. În 2007, a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de fier vechi din judeţul Hunedoara, denumită 'Hidra'. Un număr de 49 de persoane au fost atunci trimise în judecată pentru activităţi de furt de fier vechi în valoare de milioane de euro din zona industrială a municipiului Hunedoara. De la momentul respectiv, BCCO Alba Iulia a ocupat în fiecare an primul loc pe ţară în competiţia cu structurile similare. Supranumit 'Comisarul Cattani', Berbeceanu este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din România, recunoscut pentru integritate şi eficienţă", a arătat Editura Curtea Veche.

Un alt poliţist, Marian Godină, a recomandat cititorilor cartea pentru a înţelege munca unui poliţist adevărat şi nivelul la care acesta se implică.

"Cartea lui Traian Berbeceanu, pe care v-o recomand din toată inima, după ce o veţi citi, veţi înţelege cu ce se ocupă un poliţist adevărat, ce cazuri rezolvă, cum le rezolvă şi la ce nivel se implică, pentru a sfârşi mai apoi arestat şi cu o carieră ruinată de nişte ticăloşi care, cel mai probabil, după ce au fost condamnaţi la închisoare cu condamnare în primă instanţă, vor scăpa din cauza deciziei CCR, prin aceea ca faptele lor se vor prescrie până la rejudecare. Şi mai important, veţi înţelege cum arată profilul unui adevărat ministru de interne", a afirmat Marian Godină despre cartea lui Berbeceanu, pe o pagină de socializare, citat de Curtea Veche. AGERPRES / (AS - autor: Dorina Matiş, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”