Transportatorii cer simplificarea controalelor la granița cu Bulgaria

Transportatorii cer simplificarea controalelor la granița cu Bulgaria

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) reacționează după ce la mai multe puncte de frontieră s-au format, în ultimele zile, cozi interminabile de camioane și cer simplificarea a controalelor la frontiera cu Bulgaria.

Șoferii de TIR au mult de asteptat în punctele de trecere ale frontierei

Asociația profesională amintește, într-un comunicat , că votul negativ al Austriei afectează cel mai mult, dintre toarte ramurile economice, industria de transport rutier, cel mai mare exportator de servicii al României. Și astfel Austria dă o puternică lovitură economiei românești, în care are interese majore.

Dacă Austria ar fi vrut să transmită un semnal, așa cum pretinde, împotriva extinderii Schengen, atunci ar fi trebuit să nu accepte nicio țară candidată, continuă UNTRR. „Votul selectiv demonstrează, prin acceptarea Croației și respingerea României și Bulgariei, o abordare subiectivă și neprincipială care a torpilat unitatea Uniunii Europene sub atenta supraveghere a Comisiei Europene. În aceste condiții, este greu de înțeles votul favorabil al României și Bulgariei pentru aderarea Croației la Schengen.“ UNTRR își exprimă profunda nemulțumire că celelalte state membre UE, mai ales marile democrații occidentale, au abandonat principiul îndeplinirii obligațiilor tehnice ca fiind necesar și suficient pentru includerea României și Bulgariei în spațiul Schengen. „Schimbarea regulilor la finalul jocului numai pentru o parte din candidați dovedește aplicarea clară de tratament inegal și preferențial. Oare acestea devin noile principii ale Uniunii Europene?“ Reprezentanții UNTRR sunt de părere că, dacă Austria și celelalte state membre UE vor să schimbe condițiile de aderare în spațiul Schengen, trebuie să le impună pentru viitoarele țări candidate, nu pentru cele existente, cărora li s-a solicitat îndeplinirea unor condiții clare, pe care ele le-au îndeplinit deja.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”