Transportatorii protestează cu aproximativ 400 de camioane pe centura municipiului Arad

Transportatorii protestează cu aproximativ 400 de camioane pe centura municipiului Arad

Transportatorii protestează, vineri, cu aproximativ 400 de camioane pe centura municipiului Arad (DN 7), nemulţumiţi de ''tentativa Guvernului de a supra-impozita sectorul transporturilor din România'', traficul fiind îngreunat pe acest drum intens circulat.

Participanţii la marşul camioanelor sunt şoferi ai firmelor de transport afiliate la APTE 2002 Arad (Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002). Organizaţia, cu sediul în Arad, este cea mai mare structură reprezentativă a transportatorilor de mărfuri din vestul ţării, având aproximativ 850 de firme de transport membre, cu peste 7.000 de camioane.

Preşedintele APTE 2002 Arad, Adrian Pop, a declarat, pentru AGERPRES, că mizase pe participarea a 300 de şoferi, însă "s-au alăturat mulţi alţii şi am ajuns la 400 de camioane".

Şoferii au început protestul în jurul orei 12,00 şi vor continua până la ora 15,00, mergând cu viteză redusă pe centura oraşului, ceea ce afectează traficul rutier.

"Nemulţumirea noastră este că ANAF vrea să reimpoziteze diurnele pe ultimii cinci ani, ceva fără precedent în Europa. Suntem 40.000 de companii în România, cu 300.000 de locuri de muncă, cu 10% din PIB şi nimănui nu-i pasă că se distruge o economie. Supra-impozitarea vine ca o reinterpretare a legii, dar împinge spre faliment sectorul transporturilor rutiere din România", a spus Adrian Pop.

Reprezentanţii transportatorilor spun că sunt puşi "cu spatele la zid" de statul român şi sunt "împinşi spre faliment, prin reinterpretarea diurnei ca venit salarial".

Ei mai spun că prin plata retroactivă a acestor impozite "sub ameninţarea sechestrului" va avea loc "o naţionalizare a patrimoniului companiilor româneşti de transport".

Protestatarii cer să fie primiţi la discuţii de către ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF şi ameninţă că vor organiza proteste similare şi în Bucureşti.

Un protest de acest fel a fost organizat în Arad de APTE 2002 şi în 18 iunie, atunci fiind prezente în marş peste 300 de camioane. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina