Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Transportatorii vor să protesteze cu ocazia vizitei la București a președintelui Franței

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea pentru organizarea unui protest cu ocazia vizitei oficiale pe care președintele Franței, Emmanuel Macron, o va efectua în România pe 24 august, motivul fiind nemulțumirea legată de legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, informează UNTRR printr-un comunicat remis, marți, AGERPRES.

"Protestăm deoarece Franța dorește blocarea pieței unice și libere de transport rutier din Uniunea Europeană prin promovarea unei politici neoprotecționiste. Președintele francez Emmanuel Macron este inițiatorul 'loi Macron', legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, în scopul eliminării acestora de pe piața franceză și europeană de transport internațional. Sperăm ca Primăria Capitalei să accepte cererea noastră de protest, iar autoritățile române să apere interesul României și al industriei românești de transport rutier", a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

UNTRR consideră că prin aplicarea de către Franța a unui salariu minim în transporturi se încalcă suveranitatea unui stat membru Uniunii Europene față de alt stat membru și solicită autorităților române să intervină pentru suspendarea aplicării Legii Macron firmelor de transport rutier din România și subliniază că Franța poate stabili salariul minim pentru angajații firmelor franceze.

"Totodată, măsura de a interzice efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina vehiculului pe teritoriul Franței este evident îndreptată împotriva transportatorilor străini, pentru că în mod normal șoferii francezi își vor efectua aceasta perioadă de odihnă acasă. Subliniem însă faptul că transportul rutier, prin natura sa, este o activitate cu un caracter mobil și transnațional. În acest context, Franța solicitat șoferilor să doarmă la hotel deși nu dispune de suficiente facilități de parcare care să ofere în același timp și cazare și care să fie sigure pentru șoferii străini și marfa transportată. Reamintim numeroasele atacuri împotriva camioanelor române, poloneze și din estul UE suferite de transportatorii noștri în ultimii ani în parcările din Franța", se menționează în comunicat.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri — operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

AGTERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jigodiile prind curaj! Teodorovic către managerii de spitale: „Uitați de banii europeni, nu există bani europe…

2 PSD dă foc la țară? Ondine Gherguț dezvăluie că Dorneanu negociază în CCR INVALIDAREA Referendumului pe Justiț…

3 Așa o fi?

4 Moțiunea de cenzură a fost respinsă: Au votat „pentru” doar 200 senatori și deputați

5 Bună dimineața...

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară