Tranzacţie istorică în SUA: fostul preşedinte Microsoft a cumpărat cea mai scumpă echipă de baschet din lume

Tranzacţie istorică în SUA: fostul preşedinte Microsoft a cumpărat cea mai scumpă echipă de baschet din lume

NBA îi are pe unii dintre cel mai bine plătiţi sportivi din lume, iar de ieri are şi cea mai scumpă echipă de baschet din istorie.

Suspendat pe viaţă din orice activitate sportivă, după o serie de afirmaţii rasiste la adresa jucătorilor de culoare din NBA, Donald Sterling (80 de ani) a fost forţat să vândă echipa sa, Los Angeles Clippers. S-a opus până în ultimul moment, însă decizia a fost luată de soţia sa, Shelly, şi aprobată de un judecător al Curţii Supreme, Michael Levanas.

În cursă pentru achiziţionarea clubului s-au aflat Magic Johnson, fostul star al celor de la Los Angeles Lakers, dar şi Steve Ballmer, fostul preşedinte executiv al companiei Microsoft. Duelul pentru achiziţionarea LA Clippers a fost câştigat de Ballmer, care a achitat suma de două miliarde de dolari, tranzacţia fiind cea mai mare din istoria NBA.

„Sunt foarte entuziasmat că voi avea posibilitatea de a face din Clippers o echipă şi mai bună. În plus, vreau să cresc cota ei ca un simbol al oraşului Los Angeles“, a declarat Ballmer, după ce avocaţii săi au semnat actele de preluare.

A salvat echipa din haos

Suspendarea fostului patron, Donald Sterling, instaurase o situaţie haotică la echipă, iar antrenorul Doc Rivers ameninţase că îşi va da demisia, dacă Sterling va rămâne proprietarul clubului. Jucătorul Chris Paul l-a susţinut, la rândul său, pe Doc Rivers şi a anunţat că şi el va refuza să mai joace pentru Clippers, dacă vânzarea echipei nu se va finaliza.

Odată cu plecarea lui Donald Sterling din fruntea clubului, NBA a rămas fără cel mai vechi proprietar de echipă, în condiţiile în care Sterling achiziţionase Clippers în 1981. La vremea respectivă, gruparea evolua la San Diego. În ciuda investiţiilor făcute de-a lungul anilor, Clippers e considerată a doua echipă a oraşului Los Angeles, fiind în umbra celor de la Lakers. Abia în ultimele două sezoane, Clippers a reuşit să le mai ia faţă rivalilor, câştigând Divizia Pacifică, în 2013, dar şi în 2014.

12

milioane de dolari plătise Donald Sterling pentru Clippers în 1981. După trei ani, a mutat echipa la Los Angeles de la San Diego.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?