Tranzacţii de 7,29 milioane de lei în deschiderea şedinţei bursiere de luni

Tranzacţii de 7,29 milioane de lei în deschiderea şedinţei bursiere de luni

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 7,29 milioane de lei (1,48 milioane euro) după o oră şi 10 minute de la debut.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, a înregistrat o apreciere de 0,19%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un avans de 0,16%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, era pe plus cu 0,13%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a urcat 0,12% din valoare.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era în scădere cu 0,16%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,08%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Aerostar (+5,8%), Medlife (+3,77%) şi Electroargeş (+3,75%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Turbomecanica (-4,96%), Bittnet Systems SA Vucureşti (-2,83%) şi Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (-1,76%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…