Trecutul întunecat al tânărului care a provocat tragedia de la 2 Mai: a fost dus în Olanda din cauza dependenței de droguri

Trecutul întunecat al tânărului care a provocat tragedia de la 2 Mai: a fost dus în Olanda din cauza dependenței de droguri

Cel mai mare secret al tânărului din București care a provocat tragedia de la 2 Mai a ieșit la iveală. Se pare că tânărul, care a fost depistat pozitiv la 3 substanțe interzise imediat după accident, are un trecut întunecat.

Matei-Vlad Pascu, autorul accidentului cumplit de la 2 Mai FOTO Captură video

Conform Digi 24 , băiatul de 19 ani se pare că făcea parte dintr-un grup de consumatori de droguri. Ca să îl salveze, tatăl lui l-a dus în Olanda.

Jurnaliștii Digi24 au aflat în exclusivitate că tânărul nu este la prima interacțiune cu drogurile, așa cum a încercat avocata său să dea impresia. El făcea parte dintr-un grup de consumatori de droguri, iar tatăl său îl dusese în Olanda pentru tratament.

Totodată, în 2022 el a mai fost cercetat de procurori pentru deținere de droguri. Anchetatorii au decis însă închiderea dosarului. Judecătorii au confirmat hotărârea chiar la începutul anului.

Pentru a-l scoate din anturajul în care intrase, tatăl său a decis să îl ia alături de el, Olanda. Faptul că s-a aflat în străinătate, departe de prietenii săi, nu pare să-l fi ajutat pe tânăr. La întparcerea în România, au reapărut problemele. Zilele acestea, tânărul venise la Constanța cu tatăl lui, care îl rugase să stea departe de probleme. Lucru care nu s-a întâmplat, așa cum avea să confirme testul Poliției după accidentul de la 2 Mai. Matei- Vlad Pascu a ieșit pozitiv pentru trei tipuri de droguri.

Prima declarație a avocatei tânărului drogat

Matei-Vlad Pascu, autorului cumplitului accident de circulație din localitatea constănțeană 2 Mai, soldat cu doi morți și doi răniți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit legii Anastasia, instanța a fost obligată să ia această decizie, în condițiile în care actul normativ prevede arestarea preventivă în cazul accidentelor de circulație soldate cu victime, atunci când șoferul a fost depistat băut sau sub influența drogurilor.

Avocata Luminița Popescu spune că tânărul este distrus după ce a realizat ce a făcut, iar părinții lui sunt în stare de șoc.

„Atitudinea lui este una de regret profund, este în stare de șoc, plânge și îi pare rău. Părinții încearcă să ia legătura cu famiile victimelor pentru a-i ajuta. Nu este băiat de bani gata, părinții nu sunt oameni cu bani, care nu au ce face cu ei și îi dau copilului să se drogheze. Sunt niște oameni simpli, normali. Băiatul a recunoscut că a consumat droguri. Nu s-a mai drogat până acum. Urmează să vedem acum cine i-a dat drogurile. Le-a primit în Vama Veche. Este o poveste miult mai lungă și mai gravă, din punctul meu de vedere. A venit la o petrecere în Vama Veche, la ziua unei prietene, a întâlnit un necunoscut și mai departe știți povestea”, explică Luminița Popescu.

Tragedia care a urmat

Sâmbătă, 19 august, în jurul orei 5.30 dimineaţa, Matei-Vlad Pascu a provocat un grav accident de circulaţie, intrând cu maşina într-un grup de opt tineri, lângă localitatea 2 Mai din Constanţa. În urma impactului, o fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani au murit pe loc. Alţi trei tineri, cu vârste între 19 și 20 de ani, au fost răniţi.

După accident, șoferul a fugit. El a fost prins de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Acolo, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat