Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Trei astronauți așteaptă numărătoarea inversă la Baikonur, urmând să completeze echipajul Expediției 47 aflat deja pe ISS

Astronautul american Jeff Williams și colegii săi ruși Oleg Skripochka și Alexey Ovchinin se pregătesc pentru lansarea în cadrul Expediției 47, de la baza spațială Baikonur, din Kazahstan, spre Stația Spațială Internațională (ISS), unde vor rămâne timp de 6 luni, conform NASA.

Cei trei astronauți vor fi lansați în spațiu la bordul unei capsule Soyuz TMA-20M, sâmbătă dimineață, la ora 21.26 GMT. Lansarea va fi transmisă live de NASA TV.

Astronautul NASA și cei doi cosmonauți Roscosmos li se vor alătura celorlalți trei membri ai Expediției 47 care se află deja pe avanpostul orbital: Tim Kopra, comandantul misiunii (NASA), inginerul de zbor Tim Peake (ESA) și cosmonautul Yuri Malenchenko (Roscosmos).

Printre alte obiective științifice, în cadrul Expediției 47 vor fi analizate în continuare efectele microgravitației asupra sistemului osos și a celui muscular.

Alți trei astronauți s-au întors din misiune la 2 martie. Scott Kelly (NASA) și Mikhail Kornienko (Roscosmos) au revenit pe Pământ după o misiune de aproape un an pe ISS (340 de zile). Cei doi au fost însoțiți de cosmonautul Sergey Volkov.

Membrii misiunii de 11 luni pe Stația Spațială Internațională (ISS) au fost supuși unei serii de teste imediat după aterizare, teste menite să evalueze capacitatea fizică a oamenilor după perioade lungi petrecute în spațiu în vederea pregătirii unei misiuni cu echipaj uman spre planeta Marte. În urma acestor teste s-a constatat că astronautul Scott Kelly, care la plecarea în misiune avea aceeași înălțime ca fratele său geamăn, Mark, s-a întors cu 5 centimetri mai înalt. Această schimbare este legată de impactul pe care îl are microgravitația asupra coloanei vertebrale și care a devenit mai evidentă după un an de misiune în imponderabilitate în cazul lui Scott Kelly, în vârstă de 52 de ani.

De asemenea, Agenția spațială rusă anunțase că Scott Kelly și Mikhail Kornienko vor fi lăsați să iasă singuri din capsula spațială, simulând astfel o asolizare pe Marte unde nimeni nu-i va aștepta pe astronauți pentru a-i ajuta să se deplaseze după o lungă călătorie prin spațiu. Cei doi au avut însă nevoie de ajutor pentru a ieși din capsulă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE / Negocierile Danei Gârbovan cu PSD, acasă la Iordache. Lia Savonea, omul-cheie.

2 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

3 Liviu Avram dezvăluie un scenariu exploziv: Nu cumva PSD a devenit o anexă a unor oameni din Justiţie? Rolul D…

4 Boicot total al țărilor democratice față de PSD! Doar țările comuniste și-au trimis oameni la mini-congresul …

5 Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză