Trei avioane americane, interceptate de către aviaţia rusă în Marea Mediterană

Trei avioane americane, interceptate de către aviaţia rusă în Marea Mediterană

Trei avioane de supraveghere americane au fost interceptate în mod ''neprofesionist'' de către aviaţia rusă, la sfârşitul săptămânii trecute, în Marea Mediterană, a anunţat miercuri Pentagonul, adăugând că nu s-au înregistrat victime în urma incidentului, relatează AFP.

Cele trei incidente separate implică avioane de recunoaştere P-8A ale marinei americane care ''zburau deasupra Mediteranei în spaţiul aerian internaţional când au avut loc interceptările'', a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului SUA al Apărării, căpitanul Mike Kafka.

''Deşi nimeni nu a fost rănit, astfel de interacţiuni pot fi sursă de neînţelegeri şi erori care ar putea duce la consecinţe mai grave'', a adăugat el, subliniind că Statele Unite au protestat împotriva acestor incidente pe lângă Moscova ''pe canale diplomatice''.

Potrivit unui oficial american, una dintre aeronavele ruseşti s-a apropiat periculos de un avion american.

Aceste incidente aeriene survin într-un moment de tensiune extremă între Statele Unite şi Rusia în jurul Ucrainei.

Occidentalii sunt preocupaţi de săptămâni de zile de riscurile unui atac asupra al Ucrainei de către Rusia, care a desfăşurat peste 100.000 de soldaţii la graniţele acestei ţări, o situaţie explozivă în centrul celei mai grave crize cu Moscova de la sfârşitul Războiului Rece, notează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...