Trei cimpanzei au fost împușcați mortal, după ce au evadat dintr-o grădină zoologică suedeză

Trei cimpanzei au fost împușcați mortal, după ce au evadat dintr-o grădină zoologică suedeză

Trei cimpanzei au evadat miercuri, timp de câteva ore, din incinta unei grădini zoologice din Suedia, înainte de a fi împușcați mortal, potrivit presei suedeze, în timp ce un al patrulea a fost rănit.

Cimpanzei. FOTO Getty Images (arhivă)

Jurnaliștii care au sosit la fața locului după evadarea de la ora 13.00 au declarat că poliția le-a spus să "se urce înapoi în mașină și să plece" pentru propria lor siguranță. Cotidianul Dagens Nyheter a precizat că s-a apelat la șapte trăgători de elită, ajutați de un număr mare de polițiști și de mai multe drone.

"Sunt animale foarte puternice și absolut deloc domestice", a declarat miercuri Daniel Wikdahl, un purtător de cuvânt al poliției, adăugând că decizia de a-i împușca pe cei patru a fost luată de grădina zoologică din cauza pericolului pentru public, scrie The Guardian.

Annika Troselius, o purtătoare de cuvânt a grădinii zoologice Furuviksparken de lângă Gävle, la 165 km nord de Stockholm, a declarat că animalele au trebuit să fie sacrificate deoarece nu existau suficiente tranchilizante pentru a le supune pe toate.

"Am avut veterinari la fața locului, dar au făcut evaluarea că nu aveam suficient anestezic. De aceea am apelat la trăgători. Toată această situație este tragică din toate punctele de vedere posibile. Ne asumăm întreaga responsabilitate", a spus purtătoarea de cuvânt.

Furuviksparken, care este în prezent închis pentru acest sezon, are șapte cimpanzei și se pare că este singura stație de cercetare a primatelor din regiunea nordică. Aceasta a declarat într-un comunicat că nu știe cum au evadat animalele, dar că va investiga.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?