Trei curse aeriene, redirecționate pe aeroporturile din Constanța și Varna, din cauza furtunii din Capitală

Trei curse aeriene, redirecționate pe aeroporturile din Constanța și Varna, din cauza furtunii din Capitală

Trei curse aeriene, care urmau să aterizeze, miercuri seară, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, au fost redirecționate la Constanța și, respectiv la Varna, în Bulgaria, din cauza furtunii, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Potrivit sursei citate, pe aeroportul din Constanța au fost redirecționate două aeronave aparținând companiilor Blue Air (de la Heraklion, Creta) și Qatar Airways (de la Doha).

La Varna a ajuns o cursă Ryanair, care venea de la Berlin.

"Aterizările și decolările au fost reluate conform programării", au precizat reprezentanții CNAB.

Meteorologii au anunțat că vremea va deveni instabilă la nivelul Capitalei începând de miercuri după-amiază, regimul termic fiind caracterizat prin averse, cu cantități de apă de 35 l/mp, dar și prin intensificări ale vântului care pot depăși la rafală 65 km/h.

Ploile cu caracter de aversă și intensificările vântului au fost la intensitate mai mare în intervalul ora 18:00 — 2:00, a precizat Administrația Națională de Meteorologie (ANM), într-o informare postată pe propria pagină de internet.

Potrivit sursei citate, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 — 21 septembrie, ora 9:00, vremea va deveni instabilă în Capitală, iar cerul se va înnora treptat. Vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare între orele 18:00 și 2:00. De asemenea, se vor acumula cantități de apă de 25 — 30 l/mp, izolat posibil peste 35 l/mp. În același interval orar, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor atinge 55 — 60 km/h, posibil peste 65 km/h. Temperatura maximă va fi de 25 — 26 de grade, iar cea minimă de 16 — 17 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău, valabilă de la ora 16:00, și a instituit Cod galben de furtuni pentru restul țării, mai puțin județele Constanța și Tulcea, începând cu ora 11:00.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...