Trei persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 9-15 ianuarie

Trei persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 9-15 ianuarie

Trei persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 9-15 ianuarie, potrivit unei informări publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

"Au fost înregistrate 3 decese noi la cazuri de infecție respiratorie acută severă confirmate cu virus gripal, din care 2 cu tipul A, subtip H3N2 și unul cu tipul A, nesubtipat. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 9, din care 8 cu tipul A, subtip H3N2 și unul cu tipul A, nesubtipat", informează sursa citată.

Dintre cele 9 persoane decedate 5 sunt femei și 4 bărbați. Potrivit INST, 8 persoane decedate au avut condiții medicale pre-existente. Nicio persoană care a murit din cauza gripei nu fusese vaccinată.

"La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 101.626, cu 43,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (71.003) și cu 15,1% mai mare comparativ cu cel întregistrat în săptămâna anterioară (88.286)", precizează INSP.

Până la 15 ianuarie au fost vaccinate antigripal 475.618 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /