Trei persoane au murit într-un atac armat la o ceremonie de absolvire de la o universitate din Filipine FOTO, VIDEO

Trei persoane au murit într-un atac armat la o ceremonie de absolvire de la o universitate din Filipine FOTO, VIDEO

„Se pare că a fost un asasin hotărât”, a spus Medina, conform Reuters .

Rose Furigay a fost împuşcată în timp ce se pregătea să participe la ceremonua de absolvire a fiicei sale care terminase facultatea de drept, la Universitatea Ateneo din Manila, una dintre cele mai prestigioase din ţară.

Asistentul lui Rose Furigay şi un agent de securitate al universităţii au fost de asemenea omorâţi în timpul atacului armat, iar fiica lui Rose Furigay a fost rănită şi se află în "stare stabilă" la spital, conform Agerpres .

Suspectul, care nu participa la acest eveniment şi nici nu avea rude acolo, a fost rănit într-un schimb de focuri cu un agent de securitate din campus şi reţinut de poliţişti după ce a încercat să fugă cu o maşină. Asupra acestuia au fost găsite două pistoale.

Bărbatul era de asemenea originar din oraşul Lamitan, provincia Basilan, un bastion al lui Abu Sayyaf, un grup extremist pro-islamist cunoscut pentru banditism şi răpiri.

Potrivit sursei citate, în această regiune din Asia de Sud-Est, incidentele de acest fel sund destul de dese, oamenii fiind nevoiţi să aibă permise pentru a putea purta arme în public.

Agenţii de securitate din Filipine poartă fie pistoale fie puşti, mai alest în centrele comerciale, birouri, bănci, restaurante şi chiar şcoli.

„Ne angajăm ca instituţiile noastre de aplicare a legii să investigheze în mod amănunţit şi rapid aceste crime şi să îi aducă pe toţi cei implicaţi în faţa justiţiei”, a declarat preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr.

Quezon City este un oraş în Filipine, la nord-est de capitala Manila, cu o populaţie de peste 13 milioane de locuitori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale