Trei românce, în calificări la Roland Garros

Trei românce, în calificări la Roland Garros

Trei jucătoare române de tenis, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Andreea Mitu vor lua startul în calificările turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

În imagine: Andreea Mitu
Cîrstea (26 ani, 99 WTA), a treia favorită a fazei preliminare, va juca în primul tur cu chinezoaica Yuxuan Zhang (21 ani, 167 WTA). Va fi primul meci dintre cele două jucătoare.

Țig (21 ani, 101 WTA) este a patra favorită a calificărilor, iar în runda inaugurală o va înfrunta, în premieră, pe americanca Vania King (27 ani, 166 WTA).

Andreea Mitu (24 ani, 114 WTA), cap de serie numărul nouă în calificări, va juca în primul tur cu poloneza Paula Kania (23 ani, 148 WTA). Mitu a câștigat singura partidă directă cu Kania, în 2012, în sferturile turneului ITF de la Prerov (Cehia), cu 6-1, 6-2.

Andreea Mitu a fost una dintre remarcatele ediției de anul trecut a turneului de la Roland Garros, ajungând până în optimile de finală, cel mai bun rezultat al carierei.

Pe tabloul principal la ediția de anul acesta a Internaționalelor Franței se află patru românce, Simona Halep (finalistă în 2014), Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...