Trei români au furat în Belgia 5,5 tone de carcase de porc „pentru consum propriu“

Trei români au furat în Belgia 5,5 tone de carcase de porc „pentru consum propriu“

Trei români au fost prezentați, joi, în fața instanței belgiene pentru implicarea lor în furtul a peste 5,5 tone de carcasă de porc. Furturile aveau loc întotdeauna într-o parcare din zona Reedonk, în Bornen, dintr-un camion. Românii riscă pedepse de la zece luni la trei ani de închisoare.

Carcasele de porc erau furate din camion FOTO Shutterstock

Cei trei au fost prinși la începutul lunii octombrie 2021, în timp ce furau carcase de proc dintr-un camion și le încărcau într-o mică dub frigorifică. Furtul avea loc în aceeași parcare ca de fiecare dată, în zona Reedonk.

Ancheta a demarat după ce o companie germană care comandase carcase de porc din Belgia a constatat că în mod constant, soseau mai puține carcase de porc decât erau comandate și menționate pe documente.

Când au fost prinși în flagrant, românii au declarat că a fost prima dată când au furat porci sacrificați, carnea fiind destinată lor și familiilor lor, pentru consumul propriu, scrie Ziarul românesc , citând Nieuwsblad.be .

Șoferul T.O. a condus la locul faptei și acolo carcasele au fost transferate într-un alt transport frigorific. R.H. a fost, la fel ca și I.L., prezent la flagrantul poliției și, în opinia noastră, este creierul din spatele întregului caz”, a declarat procurorul Karel Berteloot în cadrul procesului. A cerut trei ani de închisoare pentru R.H., doi ani pentru șoferul T.O. și zece luni pentru I.L.

Detectiv privat, angajat pentru a descoperi ce se întâmplă

Compania belgiană păgubită s-a prezentat joi la proces ca parte civilă. „A fost un subcontractant român cel care a efectuat transportul pentru clientul nostru. Potrivit Procuraturii, au fost nouă fapte de furt, conform companiei, douăsprezece furturi”, au spus avocații. „Investigația a început când destinatarul din Germania a raportat că ceva nu era în regulă cu livrarea. În plus, s-a dovedit că sigiliile camionului au fost rupte. În cele din urmă, clientul nostru a fost forțat să angajeze un detectiv privat pentru a investiga cazul în continuare”.

Prin intermediul detectivului privat, compania a aflat că s-a convenit ca întotdeauna să se transfere carcasele din camioane în parcarea din zona Reedonk, în Bornem. Datele de urmărire au confirmat acest lucru. Informația a fost transmisă poliției, care a organizat flagrantul în octombrie 2021.

Imagine deteriorată pentru compania belgiana

Potrivit avocaților, întregul caz a cauzat și prejudicii de imagine companiei belgiene. „Încrederea clienților a dispărut brusc. Nu este bine dacă compania ta este legată de furt”. Compania cere despăgubiri de peste 16.000 de euro.

Avocata românilor, Avelien Van der Veken, a cerut achitarea lui I.L. „Pentru că domnul L. nu știa nimic despre furt. S-a întâmplat să călătorească cu R.H. în acea zi, dar nu avea idee ce avea să se întâmple. Faptul că a fost arestat brusc de poliție a fost un șoc pentru el”, a spus avocata.

Pentru șoferul T.O., ea a cerut aplicarea unei pedepse cu suspendare. „A făcut mărturisiri și a scos carcasele din camionul său. În prezent lucrează în România și în curând va putea lucra ca șofer de camion în Germania”.

Avocatei i-a fost mai greu cu R.H., care a fost descris ca fiind creierul bandei de hoți. „Nu era deloc omul care dădea ordine. În plus, mai multe date din dosar nu pot fi legate de clientul meu. A luat carcasele? Da. Dar pentru majoritatea furturilor el cere achitare. Pentru furtul pe care îl mărturisește, cere muncă în folosul comunității”.

Cei trei judecători ai instanței penale vor pronunța un verdict cel mai devreme pe 20 aprilie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria