Trei tentative de asasinat asupra lui Zelensky au eșuat

Trei tentative de asasinat asupra lui Zelensky au eșuat

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a supraviețuit după ce trei tentative de asasinat conduse de militari ruși au fost împiedicate în ultima săptămână de armata ucraineană, transmite publicația britanică The Times .

Una dintre tentative a fost condusă de mercenarii din grupul Wagner, susținut de Kremlin, cunoscut pentru operațiunile din Orientul Mijlociu, dar și din Mali. Grupul wagner a suferit pierderi majore în timpul atacului asupra clădirii unde se afla Zelensky.

Mai mult, potrivit The Times, liderii Wagner au fost ”alarmați” de acuratețea informațiilor pe care armata ucraineană le avea despre operațiune, care a fost anticipată și dejucată astfel încât aproape toți militarii din comando-ul Wagner au fost uciși.

Alte două tentativă eșuate de asasinat au fost conduse de militari ruși și militarii ceceni trimiși de liderul Ramzan Kadârov în sprijinul armatei ruse. Sâmbăta trecută, un militar cecen ce făcea parte dintr-un comando trimis să-l asasineze pe președintele Zelensky a fost ucis, potrivit The Times.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...