Treisprezece copii cu sindrom hemolitic-uremic - internați la Spitalul "Marie Curie"

Treisprezece copii cu sindrom hemolitic-uremic - internați la Spitalul "Marie Curie"

Treisprezece copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt internați la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, cei mai mulți dintre aceștia fiind aduși din județul Argeș, au declarat miercuri pentru AGERPRES reprezentanți ai unității medicale. Potrivit acestora, copiii cu acest diagnostic au vârste cuprinse între câteva luni și trei ani și două luni.

Trei dintre copii sunt dializați în permanență din cauză că au insuficiență renală.

Ministerul Sănătății investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din județul Argeș.

"În ultimele 24 de ore, MS a fost informat despre înregistrarea unor cazuri de îmbolnăvire la copii din județul Argeș care au fost transferați de urgență la unități medicale din București cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic. Din datele preliminare s-a confirmat infecție cu E. coli doar la unul dintre cazuri, la un copil cu vârsta sub un an transferat în stare gravă la Spitalul 'Marie Curie' și care a decedat ulterior. Toți ceilalți copii se găsesc sub îngrijire medicală atentă, fiind aplicate procedurile necesare susținerii funcțiilor vitale", susțin reprezentanții MS.

Potrivit sursei citate, măsurile luate de autoritățile de sănătate publică constau în verificarea posibilelor cauze comune de apariție a acestor îmbolnăviri, verificarea condițiilor de spitalizare în unitățile unde acești copii sunt îngrijiți și asigurarea tuturor resurselor necesare diagnosticului și terapiei acestora.

"În perioada imediat următoare, MS va comunica rezultatele anchetei epidemiologice desfășurate de autoritățile de sănătate publică din județul Argeș și municipiul București și va dispune măsurile care se impun în urma analizei raportului și recomandărilor, împreună cu Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică — INSP", precizează MS.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...