Tremură cămașa de colonel pe Florin Talpan. Amenințările lui Marcel Ciolacu

Tremură cămașa de colonel pe Florin Talpan. Amenințările lui Marcel Ciolacu

La finalul mai multor săptămâni fierbinți, în care premierul Marcel Ciolacu și oficialii FCSB au încercat să aducă gruparea roș-albastră în Ghencea, derbyul cu Dinamo s-a jucat pe arena „Arcul de Triumf“. Generalii și coloneii au câștigat o bătălie, oprind accesul echipei lui Gigi Becali pe stadionul Stelei, dar șeful Guvernului a anunțat că nu va lăsa lucrurile așa.

Florin Talpan râde, dar nu e râsul lui. Foto ProSport

Premierul a asistat din tribunele arenei „Arcul de Triumf“ la meciul FCSB - Dinamo, scor 2-1, printre spectatori, și a dat un semnal ferm cum că nu este de acord cu poziția Armatei, care a blocat accesul FCSB pe un stadion construit pe banii statului. Și cum colonelul Florin Talpan, juristul clubului din Ghencea, a fost cel care s-a opus vehement găzduirii derbyului, acesta a fost luat în colimator de Marcel Ciolacu. Premierul e convins că se va impune în fața reprezentanților Armatei și că în cele din urmă echipa patronată de Gigi Becali va juca pe arena din bulevardul Ghencea.

„M-am uitat şi în tribune să văd terorismul, dar nu l-am văzut (n.r. - aluzie la asigurarea de terorism solicitată de CSA Steaua pentru închirierea arenei către FCSB). Pentru un asemenea derby, da, e un stadion mic. Nici gazonul nu a fost formidabil. Dar a fost un meci frumos. Nu sunt specialist în clauze, aștept raportul Corpului de Control.

Marcel Ciolacu, în tribune la derbyul la FCSB - Dinamo. Foto Sportpictures

Marcel Ciolacu, în tribune la derbyul la FCSB - Dinamo. Foto Sportpictures

Rămân la părerea că stadioanele sunt pentru echipele de fotbal. Sunt ferm convins că până la urmă FCSB va juca în Ghencea, e un lucru normal, nu e un moft al nimănui, e o solicitare normală. Orice echipă poate juca şi în Ghencea. Până la următorul meci, m-a invitat domnul Grindeanu la Rapid, aşa că o să merg la Rapid“, a afirmat Ciolacu la finalul partidei FCSB - Dinamo.

Funcționarii confundă bunurile statului cu cele personale

„Nu vreau să am discuţii, nu îi cunosc nici pe domnul Talpan, nici pe domnul Becali, ne-am văzut de două ori în viaţă, şi atunci foarte scurt. Eu vorbesc despre un lucru normal, nu se poate să avem echipe de această talie şi să fie anumiţi funcţionari care să confunde bunurile statului cu cele personale şi să le gestioneze după bunul plac. Acest lucru nu o să îl permit. Vom vedea dacă a fost un prejudiciu“, a precizat Ciolacu.

FCSB a încercat din răsputeri să joace derbyul cu Dinamo, din etapa a 2-a a Superligii, pe Stadionul din bulevardul Ghencea, dar nu a ajuns la un acord cu CSA Steaua pentru închirierea arenei.

Garanție de un milion de euro, 40 de scaune rupte

Militarii au anunțat într-un comunicat de presă că negocierile cu FCSB pentru punerea la dispoziţie a stadionului au intrat în impas din cauza faptului că gruparea patronată de Gigi Becali nu a fost de acord să plătească poliţa de asigurare pentru acte de vandalism şi terorism şi biletul la ordin pentru asigurarea protecţiei gazonului, în valoare de un milion de euro! Asta după ce FCSB obţinuse aprobare de la ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr. Iar la meciul cu Dinamo, într-o atmosferă încinsă, pagubele au fost minime: doar 40 de scaune rupte, cele mai puține din toate meciurile organizate pe arena Arcul de Triumf de la inaugurare până în prezent.

Ca urmare, Corpul de Control al premierului Marcel Ciolacu a început să efectueze, începând de joi, verificări cu privire la activitatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, cercetând, între altele, modul de administrare a Complexului sportiv Steaua Ghencea.

Inspectorii guvernamentali vor efectua controale asupra modului de obţinere a veniturilor din exploatarea complexului şi a cheltuielilor de funcţionare a acestora, urmare şi a unor relatări ale presei sportive pe acest subiect. Perioada pentru care se realizează controlul este de la 1 ianuarie 2021 până în prezent.

Superliga, etapa a 2-a

Vineri

Sepsi - U Craiova 1948 1-0

UTA - CFR Cluj 1-3

Sâmbătă

Farul - Voluntari 4-1

FCSB - Dinamo 2-1

Duminică

Poli Iași - Hermannstadt 1-3

U Cluj - Rapid 0-3

Azi

FC Botoșani - Petrolul 18.30

Universitatea Craiova - Oțelul 21.30

Clasament Superliga

1. CFR Cluj 2 2 0 0 5-1 6

2. Farul 2 2 0 0 5-1 6

3. FCSB 2 2 0 0 5-2 6

4. Rapid 2 1 1 0 3-0 4

5. Sepsi 2 1 1 0 1-0 4

6. Univ. Craiova 1 1 0 0 2-0 3

7. Hermannstadt 2 1 0 1 3-2 3

8. Voluntari 2 1 0 1 3-5 3

9. U Cluj 1 0 1 1 2-4 1

10. UTA Arad 2 0 1 1 2-4 1

11. Petrolul 1 0 1 0 1-1 1

12. Oțelul Galați 1 0 1 0 1-1 1

13. FC Botoșani 1 0 0 1 1-2 0

14. Dinamo 2 0 0 2 1-4 0

15. FCU Craiova 2 0 0 2 1-4 0

16. Poli Iași 2 0 0 2 1-5 0

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat