„Trenurile spre victorie”: Ucraina a pus în vânzare bilete simbolice către Hersonul eliberat și orașele încă ocupate FOTO

„Trenurile spre victorie”: Ucraina a pus în vânzare bilete simbolice către Hersonul eliberat și orașele încă ocupate FOTO

Ucraina a lansat serviciul „bilete de tren spre victorie”, bilete ce pot fi cumpărare în avans având ca destinație orașul recent eliberat Herson, dar și Mariupol, Donețk, Lugansk și Simferopol (Crimeea) aflate încă sub ocupație, ca un simbol al credinței în eliberarea lor viitoare.

Ucraina lucrează la restabilirea conexiunilor feroviare între Kiev și Herson FOTO Twitter

„Proiectul <<bilete spre victorie>> simbolizează speranțele ucrainenilor pentru o de-ocupare cât mai rapidă a orașelor noastre, încrederea în forțele armate și speranța că întreaga Ucraină va fi eliberată. Un bilet poate fi cumpărat astăzi, păstrat ca simbol și folosit imediat după de-ocuparea orașelor”, se arată într-un comunicat al căilor ferate ucrainene.

Cumpărătorii vor fi notificați cu 12 ore înainte de plecarea primelor trenuri din Kiev spre unul dintre orașele eliberate. Prețul unui bilet pornește de la 1.000 de grivne (circa 27 de dolari).

"De îndată ce traficul va fi restabilit, oficialii feroviari vor trimite un mesaj cu data și locul".

Rețeaua feroviară a Ucrainei, al cărei personal a fost supranumit „oamenii de fier”, a devenit simbolul rezistenței ucrainene în fața invaziei ruse, reușind să asigure transportul în siguranță al civililor în ciuda atacurilor rusești.

Momentan călătoria de aproape 500 de kilometri de la Herson la Kiev nu este disponibilă pentru că abia încep lucrările de remediere a căilor ferate avariate.

Potrivit șefului Căilor Ferate ucrainene, care s-a deplasat recent la Herson, liniile sunt ruginite și utilajele zdrobite aflate pe șine trebuie îndepărtate înainte ca trenurile să poată circula din nou.

Șine ruginite. Am văzut atât de multe în teritoriile eliberate după ce au fost inactive timp de multe luni", a transmis el pe Twitter sub o fotografie a unei secțiuni de cale ferată dezafectată, plină de buruieni și rugină. "Atât de fericit să le readuc la viață și să le lustruiesc din nou cu roți de tren".

Oleksandr Kamișin, șeful Căilor Ferate Ucrainene, a postat, de asemenea, o fotografie a unui vagon de tren care transportă pepeni, pentru care regiunea Kherson este renumită, lăsând să se înțeleagă că Kievul poate aștepta în curând primul transport.

"Gata de plecare!", a scris el.

„Ne așteptăm să restabilim serviciul feroviar cu #Herson în termen de 10 zile. Vom lansa o conexiune feroviară directă între Kiev și Nicolaev. Primul tren va pleca în această seară”, a scris pe Twitter ministrul ucrainean al infrastructurii Oleksandr Kubrakov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”