Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic în valoare de 1.3 miliarde de dolari pentru Ucraina

Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic în valoare de 1.3 miliarde de dolari pentru Ucraina

''Cu acest ajutor economic, ne reafirmăm angajamentul ferm faţă de poporul ucrainean în timp ce se apără de agresiunea lui Putin şi lucrează pentru a-şi susţine economia'', a declarat Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei.

Ajutorul economic în valoare de 1.3 miliarde de dolari va fi transferat guvernului ucrainean prin intermediul Băncii Mondiale. Urmează să fie aprobate şi alte ajutoare din partea SUA, după ce Biden a semnat un vast credit de urgenţă pentru Ucraina în valoare de 7.5 miliarde de dolari.

În prezent, Ucraina are un deficit bugetar de peste 5 miliarde de dolari pe lună din cauza scăderii veniturilor şi a incapacităţii de accesare a finanţării de pe plan extern, relatează Agerpres.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!