Tribunalul București scade din condamnarea lui Bivolaru zilele petrecute în arest în Suedia și Franța

Tribunalul București scade din condamnarea lui Bivolaru zilele petrecute în arest în Suedia și Franța

Tribunalul București a decis, joi, să scadă un an și trei luni din condamnarea de șase ani de închisoare primită de liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Tribunalul a admis o contestație depusă de Gregorian Bivolaru și a dedus din condamnare perioadele în care liderul MISA a stat în arest în România, Suedia și Franța, precum și perioada petrecută în penitenciar după ce a fost adus în țară.

"Admite contestația la executare formulată de Bivolaru Gregorian. Desființează în parte sentința penală nr.86/23.04.2010 pronunțată de Tribunalul Sibiu. Deduce din pedeapsa închisorii de 6 ani aplicată condamnatului perioada reținerii și arestării preventive din România de la data de 29.03.2004 la data de 1.04.2004, precum și perioadele în care acesta a fost arestat în Suedia, din data de 04.04.2005 la data de 21.10.2005 și perioada arestului din Franța, din data de 26.02.2016 la data de 22.07.2016 când acesta a fost extrădat în România. Deduce din pedeapsa închisorii aplicată și perioada executată în România din data de 22.07.2016 la zi", se arată în decizia tribunalului.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut pe 4 aprilie 2005 de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 în Franța, fiind apoi extrădat în luna iulie în România.

După sosirea în țară, Gregorian Bivolaru a cerut Tribunalului Sibiu redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat pe motiv ca judecarea lui s-a făcut în lipsă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară