Tribunalul Cluj i-a acordat peste 560.000 de lei daune morale jurnalistului Dorel Vidican

Tribunalul Cluj i-a acordat peste 560.000 de lei daune morale jurnalistului Dorel Vidican

Tribunalul Cluj a decis, joi, acordarea de daune morale în valoare de peste 560.000 de lei jurnalistului Dorel Vidican, care a fost trimis în judecată pentru şantaj în "Dosarul Gazeta".

Dorel Vidican a chemat în judecată statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, iar instanţa clujeană i-a admis cererea în parte.

"Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 564.681 lei cu titlu de daune morale pentru suferinţele morale cauzate prin privarea de libertate, restrângerea dreptului la liberă circulaţie şi durata excesivă a procesului penal. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 137.166 lei cu titlu de daune materiale constând din onorarii de avocat, transport, cazare, venit nerealizat, asigurări sociale. Obligă pârâtul la plata către reclamant a dobânzii legale aferente sumelor mai sus menţionate, începând de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la plata efectivă. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocaţial", se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată în apel în 30 de zile de la comunicare.

Dorel Vidican, fost director al Gazetei de Bistriţa, a fost trimis în judecată în "Dosarul Gazeta". La sfârşitul anului 2006, directorul general al Gazetei de Cluj, Liviu Man, a fost arestat şi trimis în judecată, alături de cinci jurnalişti, pentru că, potrivit procurorilor, cei şase gazetari ar fi ameninţat cu publicarea unor informaţii denigratoare oameni de afaceri şi politicieni pentru a obţine în schimb sume importante de bani. Ei au fost arestaţi preventiv în 2006 şi puşi în libertate în martie 2007 iar după 10 ani de procese, în decembrie 2017, Curtea de Apel Galaţi a dispus achitarea tuturor inculpaţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…