Tribunalul Specializat Mureș a decis deschiderea procedurii generale de insolvență față de ASA Târgu Mureș

Tribunalul Specializat Mureș a decis deschiderea procedurii generale de insolvență față de ASA Târgu Mureș

Judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Specializat Mureș a dispus deschiderea procedurii generale de insolvență față de Asociația Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureș și a constatat suspendarea de drept a tuturor acțiunilor judiciare, extrajudiciare și a măsurilor de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra averii clubului.

Sursa foto: ASA Tirgu Mures Oficial / facebook.com

Potrivit portalului instanței, judecătorul a decis că prin deschiderea procedurii insolvenței se suspendă orice termene de prescripție a acțiunilor împotriva ASA Târgu Mureș, iar în perioada de observație clubul va putea să își desfășoare activitățile curente și poate efectua plăți către creditorii cunoscuți, care se încadrează în condițiile obișnuite de exercitare a activității curente, sub supravegherea administratorului judiciar.

Instanța a desemnat provizoriu în calitate de administrator judiciar societatea profesională RTZ & Partners SPRL, cu sediul profesional din Cluj Napoca, și a dat dispoziție tuturor băncilor la care ASA Târgu Mureș are conturi deschise să nu dispună de sumele din aceste conturi fără un ordin al administratorului judiciar, sub sancțiunea amenzii judiciare.

Tribunalul Specializat Mureș a dispus administratorului judiciar să notifice deschiderea procedurii generale față de debitoarea Asociația Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureș tuturor creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului și a fixat data primei ședințe a adunării creditorilor la 21.06.2016, având pe ordinea de zi desemnarea administratorului judiciar/confirmarea administratorului desemnat de judecătorul sindic și stabilirea onorariului acestuia, alegerea comitetului creditorilor și analizarea raportului cu cauze.

Între timp, administratorul judiciar va analiza indicatorii de stare bilanțieri pentru stabilirea modului în care a fost susținută activitatea debitorului, respectiv dacă aceasta a fost susținută din surse proprii sau a fost susținută din credite acordate de bănci și va efectua o analiză detaliată a activului și pasivului debitorului și a documentelor contabile.

Prin analiza tuturor contractelor încheiate, administratorul judiciar va urmări stabilirea cauzei (provenienței) blocajului financiar care nu i-a mai permis debitorului achitarea datoriilor exigibile, acesta având obligația de depune raportul până la data de 28.04.2016, cu obligația de a notifica debitoarei și creditorilor în eventualitatea formulării unei propuneri de trecere a debitoarei în faliment.

Judecătorul sindic a stabilit un nou termen de judecată la data de 15.07.2016.

Împotriva încheierii de ședință se poate face apel, care se poate depune la Tribunalul Specializat Mureș în termen de 7 zile de la comunicare.

Clubul ASA Târgu Mureș a anunțat, în luna martie, că din cauza greutăților materiale generate de blocarea conturilor se vede obligată să intre în insolvență și să se retragă din competițiile europene , fără însă a-și înceta activitatea.

"Din iulie 2015, ASA Târgu Mureș are blocate în conturi suma de 7 milioane de lei (circa 1,55 milioane de euro), fapt care a afectat fundamental întreaga evoluție a echipei. Și cei care ne critică, și cei care ne laudă, cu toții sunt conștienți de faptul că alta ar fi fost situația și evoluția clubului dacă am fi putut dispune de cei 7.000.000 de lei (!), care fizic există (!) în conturile formației noastre, dar care sunt blocați până la finalul procesului prin care ASA dorește să își dovedească nevinovăția (...) Acum însă, neputând accesa acești bani, suntem forțați să renunțăm la participarea clubului în competițiile europene, ASA văzându-se obligată să intre în procedura de insolvență și reorganizare (ceea ce nu înseamnă oprirea activității )", se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul clubului.

Clubul ASA Târgu Mureș a subliniat că își propune o perioadă de maxim 3 ani în care să găsească soluții viabile care să evite falimentul și să păstreze echipa în primul eșalon fotbalistic al țării.

"Este un moment greu, regretabil, dar și un moment de mobilizare a echipei și a suporterilor pentru tot ceea ce va urma. Caracterele tari se văd în momentele de mare dificultate. Pentru viitorul apropiat, prioritare pentru ASA vor fi: plata salariilor cuvenite jucătorilor, purtându-se permanent discuții individuale cu toți jucătorii, pentru găsirea unor soluții de compromis cu fiecare dintre ei; reorganizarea echipei și a clubului pentru achitarea tuturor datoriilor către ANAF și terți, conform legislației din România", mai precizează comunicatul.

AGERPRES/ (AS — autor: Dorina Matiș, editor: Oana Popescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…