Tribunalul Suceava: Vasile Miron, șef Birou Ordine Publică la Poliția Fălticeni, în arest la domiciliu

Tribunalul Suceava: Vasile Miron, șef Birou Ordine Publică la Poliția Fălticeni, în arest la domiciliu

Tribunalul Suceava a respins, miercuri, cererea procurorilor de arestare preventivă a șefului Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, Vasile Cristinel Miron, dispunând măsura arestului la domiciliu.

Procurorii DNA Suceava l-au reținut pe Vasile Cristinel Miron, șef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Procurorii au mai dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de Florin Marius Curcă, pentru cumpărare de influență.

"În martie 2016, inculpatul Miron, în calitate de șef al Biroului de Ordine Publică, a pretins și primit suma de 500 de euro și foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 160 de lei de la Florin Curcă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcționarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava și îi va determina pe aceștia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

DNA precizează că Vasile Miron a acceptat și promisiunea lui Florin Curcă de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.

"Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistențele inculpatului Curcă, Vasile Miron i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranșe", au mai constatat anchetatorii.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

AGERPRES / (AS — autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...