Tribunalul Timiș a dispus începerea judecării fostului primar Ciuhandu pentru abuz în serviciu privind finanțarea 'Poli'

Tribunalul Timiș a dispus începerea judecării fostului primar Ciuhandu pentru abuz în serviciu privind finanțarea 'Poli'

Tribunalul Timiș a dispus, miercuri, începerea judecării fostului primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a viceprimarul Adrian Orza și a secretarului Ioan Cojocari, alături de alți opt angajați ai municipalității, pentru abuz în serviciu sau complicitate la săvârșirea respectivei infracțiuni în cazul finanțării Clubului de fotbal Poli Timișoara, când acesta era condus de Marian Iancu.

Instanța a respins "ca nefondate, excepțiile formulate de inculpații Smaranda Haraciu, Staia Marin, Pintilie Alina, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Mihalache Violeta, Dumitru Mariana, Cojocari Ioan, prin apărători, cu privire la legalitatea actului de sesizare a instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală" și "constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul (...) DNA Timișoara''.

Soluția judecătorilor nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara în termen de trei zile de la comunicare.

Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Smaranda Haracicu, Violeta Mihalache, Delia-Ileana Dumitru, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Adrian Orza, Mirel Munteanu, Alina Pintilie, Mariana Dumitru vor fi judecați pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Martin Staia și Nicușor Miuț, pentru aceeași faptă de complicitate însă în formă continuată. Toți cei 11 inculpați au fost trimiși în judecată în stare de libertate.

Procurorii DNA au reținut că acordarea unor sume de bani ''în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timișoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanțarea fiind ilegală''.

Un raport al Curții de Conturi a arătat că finanțările pentru clubul timișorean de fotbal, venite din partea Consiliului Județean și Primăriei Timișoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.

DNA Timișoara i-a pus sub acuzare pentru abuz în serviciu și pe fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, precum și pe secretarul administrației județene din perioada respectivă, Petrișor Nădăștean, tot pentru finanțarea Poli Timișoara, prejudiciul creat în acest dosar ridicându-se la 9,5 milioane de lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?