TROMPETA, acuzată deja de PRIMUL MIȘMAȘ! Transportul GRATUIT, înlocuit cu 200 de autobuze second-hand!

Trompeta a uitat subit că a scos-o pe gură p-aia cu transportul gratuit! Acu', uitându-se mai bine pe bilețelele cu „obligații”, a văzut că altele erau prioritățile... Iar intentia Trompetei de a comanda 200 de autobuze second-hand a și născut primele suspiciuni, scrie Aktual24.ro. Deputatul PNL Dan Cristian Popescu acuza „ca se urmareste favorizarea unei firme”.

Deputatul sesizeaza ca Firea nu doreste licitatie pentru aceasta achizitie si observa ca „nu sunt pe toate drumurile primarii sau firme de leasing ori alti detinatori, care sa aiba deja in proprietate 200 autobuze Euro 4 si sa fie si dispusi sa le vanda pe toate odata catre RATB” 

„Primarul General a anuntat ca va cere RATB sa achizitioneze ‘in regim de urgenta’ 200 autobuze vechi, sub pretextul ca ‘licitatia pentru autobuze noi ar dura foarte mult’. Achizitia de autobuze noi presupune ca producatorul care va castiga licitatia va lansa productia de autobuze conform contractului. Autobuzele comandate nu exista la data incheierii contractului pentru ca niciun furnizor nu are pe stoc sute de autobuze, fara comenzi prealabile, cu atat mai mult cu cat respectivul producator nu are de unde sa stie specificatiile viitorilor clienti, de exemplu rampa pentru persoane cu dizabilitati, camera video, numarul de locuri pe scaune, puterea instalatiei de aer conditionat s.a.m.d.

Intentia lui Firea de a achizitiona autobuzele naṣte suspiciuni ca aceasta achizitie este ‘cu dedicatie’ ṣi ca se urmareste favorizarea unei firme. Nu sunt pe toate drumurile primarii sau firme de leasing ori alti detinatori, care sa aiba deja in proprietate 200 autobuze Euro 4 si sa fie si dispusi sa le vanda pe toate odata catre RATB. Este evident ca doamna Firea are deja informaṭii despre cine va fi furnizorul autobuzelor ‘second hand’.

Un alt aspect care ridica semne de ȋntrebare este faptul ca Gabriela Firea vrea sa cumpere 200 de autobuze vechi, desi tot ea spune ca din 1000 autobuze ale RATB doar 648 sunt pe traseu. Primarul General nu explica de ce restul de 342 autobuze care stau in garaj nu sunt reparate sau casate, dupa caz, in vederea opririi risipei din banii bucurestenilor. De ce Firea nu repara vechiturile noastre si prefera sa cumpere vechiturile strainilor?

In consecinta, voi monitoriza strict achiziṭia si daca doamna Firea va face aceasta cheltuiala enorma din banii bucurestenilor prin incalcarea legislatiei privind achizitiile publice, imi exprim speranta ca organele abilitate se vor autosesiza de urgenṭa”, afirma Dan Cristian Popescu intr-un comunicat de presa.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!