TROMPETA, prima vizită la Parchet! Ea zice că e parte vătămată dar spune că va trimite un avocat!

TROMPETA, prima vizită la Parchet! Ea zice că e parte vătămată dar spune că va trimite un avocat!

Firea, la ieşirea de la Parchet: Sunt suspiciuni de abuz în serviciu privind o autorizaţie de construcţie pentru un imobil de pe strada Herăstrău ulterior începerii lucrărilor! Deși spune că e parte vătămată Primăria, de ce o fi fost audiată și spune că va trimite un avocat? „Va veni din partea mea un domn avocat, luni, pentru a face şi fotocopii şi a vedea exact ce se întâmplă” a declarat Trompeta. Păi, nu mai are Primăria juriști, sau vorbim despre altceva?

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, la ieşirea de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, că a fost chemată în calitate de reprezentant al municipalităţii într-un dosar în care se fac cercetări privind suspiciuni de abuz în serviciu în legătură cu o autorizaţie de construire emisă la începutul anului, pentru un imobil dintr-o zonă protejată, de pe strada Herăstrău, în condiţiile în exista o sesizare de la Poliţia Locală că se lucrează fără autorizaţie, relatează  News.ro .

Firea a precizat că, în 6 ianuarie, Primăria Capitalei va trimite un punct de vedere privind un eventual prejudiciu.

„Am fost invitată în calitate de parte vătămată, reprezentând Primăria Municipiul Bucureşti, de către  domnul procuror Alexandru Soltan, de la Parchetul Judecătorie Sectorului 1, în legătură cu o autorizaţie de construire emisă la începutul anului, pe mandat fostului primar general, care ar fi fost acordată după ce acelaşi document a fost refuzat a fi eliberat de către Direcţia de Urbanism a Primăriei”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că, din ce a înţeles de la procuror, în acest dosar sunt suspiciuni de abuz în serviciu în legătură cu reprezentanţi ai Direcţiei Juridice şi ai Direcţiei Urbanism din Primăria Capitalei.

Am solicitat domnului procuror să mă informeze în legătură cu această speţă. I-am spus că nu cunosc subiectul, că este o autorizaţie de construire emisă când eu nu eram primar  general, i-am cerut răgazul să consult dosarul. Va veni din partea mea un domn avocat, luni, pentru a face şi fotocopii şi a vedea exact ce se întâmplă”, a mai spus Firea.

Ea a precizat că i-a spus procurorului care anchetează cauza că va dispune o anchetă internă, pentru a vedea despre ce este vorba.

„Din cele afirmate de domnul procuror, ar fi vorba despre un imobil din centrul Capitalei, dintr-o zonă protejată, am înţeles că de pe strada Herăstrău, la care s-au început lucrările în interiorul imobilului şi la acoperiş fără a exista autorizaţie de construire”, a adăugat Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că, iniţial, a fost refuzată solicitarea de a se emite autorizaţie de construcţie, însă ulterior, acest document a fost eliberat, deşi exista o sesizare de contravenţie din partea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti că se realizau lucrări fără autorizaţie.

„De fapt, aceasta era problema, că  s-a emis o autorizaţie ulterior constatării că se lucra fără autorizaţie. Am cerut un răgaz, pentru a vedea exact despre ce este vorba, să mă informez şi eu din ce motive nu s-a acordat iniţial autorizaţia şi ulterior s-a elaborat documentul. Menţionez că s-a specificat faptul că acest certificat de urbanism exista, doar autorizaţie de construţie nu exista”, a precizat Firea.

Edilul a adăugat că inspectorii de la Disciplina în construcţii din subordinea Poliţiei Lcoale constataseră că se lucrează fără autorizaţie şi au sesizat Parchetul, care a deschis un dosar.

„A rămas că pe 6 ianuarie vom veni cu un un punct de vedere din partea Primăriei Generale, dacă am fost prejudiciaţi sau nu”, a precizat Firea.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală împotriva proprietarilor şi au extins urmărirea penală în cazul unor funcţionari de la direcţiile Juridic şi Urbanism din Primăria Captialei, a precizat persoana cu care Gabriela Firea a venit la Parchetul Judecătoriei Sector 1. Gabriela Firea a stat aproximativ o oră la Parchetul Judecătoriei Sector 1. 

Răzvan Sava (PNL) a fost primar general interimar al Capitalei de la sfârşitul lunii noiembrie 2015 până în iunie 2016. 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /