Trucul banal prin care mierea nu se mai lipește de linguriță. Ce să folosești ca să alunece ușor

Trucul banal prin care mierea nu se mai lipește de linguriță. Ce să folosești ca să alunece ușor

Aliment apreciat, cu numeroase beneficii asupra sănătății, mierea de albine ne dă bătăi de cap atunci când o folosim, pentru că se lipește de linguriță. Pentru a evita acest neajuns este nevoie de un gest simplu.

Dacă lingurița este umezită în apă caldă, mierea nu se mai lipește FOTO Adevărul

Dacă nu dispuneți de un instrument special pentru miere în locul unei lingurițe obișnuite, puteți recurge la câteva metode simple. În timp ce instrumentel speciale sunt concepute cu canale sau striuri care permit mierii să alunece ușor , lingurița se încarcă de miere, lucru care o face dificil de curățat.

Iată câteva metode prin care mierea nu se va mai lipi de linguriță:

Unge lingurița cu ulei: Înainte de a folosi lingurița pentru miere, unge-o ușor cu un strat subțire de ulei de gătit sau ulei vegetal. Acest lucru va crea o barieră între miere și linguriță, făcând mai puțin probabil să se lipească, relatează stirileprotv.ro

Folosește apă caldă: Dacă folosești o linguriță pentru a scoate miere dintr-un borcan, poți înmuia lingurița în apă caldă înainte de a o băga în borcanul de miere. Apa caldă va ajuta la prevenirea lipirii mierii de linguriță.

Pulverizează cu spray de gătit antiaderent: Poți utiliza, de asemenea, un spray cu ulei, pentru a unge ușor lingurița înainte de a o folosi în borcanul de miere.

Îngheață lingurița: Dacă ai timp, poți încerca să îngheți lingurița pentru câteva minute înainte de a o folosi la miere. Temperatura rece poate reduce lipirea mierii.

Împiedică formarea radicalilor liberi din organism

Mierea are numeroase beneficii pentru sănătate, datorită compoziției sale nutritive Este o sursă naturală de carbohidrați, care pot furniza energie rapidă organismului, are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, conține antioxidanți (compușii flavonoidici), care împiedică formarea radicalilor liberi din organism (aceștia conduc la apariția unor boli precum diabet, cancer, Parkinson, Alzheimer).

Totodată, consumul regulat de miere poate stimula sistemul imunitar și poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor. Unele tipuri de miere, cum ar fi mierea de Manuka , au fost asociate cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii puternice. Mierea are efecte calmante și antiinflamatorii, ajută la la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi arsurile la stomac, balonarea și constipația.

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, poate fi folosită ca „pansament“ natural pentru răni și arsuri minore, contribuind la vindecarea și reducerea riscului de infectare.

Beneficiile mierii pot varia în funcție de tipul și calitatea acesteia, precum și de modul în care este consumată. Condiția esențială este ca aceasta să fie naturală, dar în piață există multe sortimente falsificate sau cu diverse adaosuri, care scad mult proprietățile acestui aliment.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?