Trucul de sănătate despre care nu se vorbește. Sunt puțini cei care-i cunosc beneficiile

Trucul de sănătate despre care nu se vorbește. Sunt puțini cei care-i cunosc beneficiile

Dacă vine vorba despre un stil de viață sănătos, majoritatea ne gândim prima dată la o dietă sănătoasă și un abonament la o sală de sport. Și nici nu e greșit. Dar mai există și alte posibilități de a aborda un stil de viață sănătos, fără să cheltui averi pe abonamente la sală si alimente scumpe.

Poziția care aduce beneficii sănătății FOTO Click!

Există un lucru simplu pe care îl puteți introduce în rutina zilnică și care are o mulțime de beneficii pentru sănătate: statul pe vine!

Conform experților, este deja bine cunoscut faptul că s tatul pentru perioade lungi pe scaun poate avea efecte negative pentru sănătatea noastră. Unele dintre aceste probleme pot fi extrem de serioase pe termen lung, cum ar fi cazul problemelor cardiace.

Un studiu a demonstrat fatul că cei care petrec prea mult timp stând pe scaun au 64% mai multe șanse de a muri din cauza unei boli cardiovasculare, potrivit healthline.com . Alte probleme vin în forma apariției varicelor, a durerilor de spate, cât și a unei atrofieri musculare la nivelul picioarelor!

Însă pentru cei dintre noi care au o slujbă care implică munca la birou, statul jos este o simplă inevitabilitate. Din fericire, executarea genuflexiunilor și menținerea poziției ghemuit (sau „squat”, cum este numită în limba engleză), vine cu o mulțime de beneficii pentru organism! „Când stăm pe scaun, punem toată presiunea pe diafragmă și pe podeaua pelviană, iar respirația vine prin piept”, spune un expert. „Atunci când stăm ghemuiți, forțăm respirația să vină din abdomenul inferior”, mai explică acesta.

Citește tot articolul pe Click!.ro și află ce beneficii aduce practicarea acestei poziții a corpului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu