Trudeau îi menționează pe oamenii din diaspore drept ținte importante pentru intervenția străină în Canada

Trudeau îi menționează pe oamenii din diaspore drept ținte importante pentru intervenția străină în Canada

Premierul canadian a remarcat că țara sa face tot posibilul pentru a se asigura că fiecare dintre comunitățile ruse, chineze și iraniene primesc „sprijin adecvat”.

Xi Jingping și Trudeau. Foto: EPA-EFE

Diasporele naționale sunt ținte importante pentru încercările statelor străine de a interveni în viața Canadei. Această declarație a fost făcută miercuri de premierul Justin Trudeau pe parcursul unei conversații cu reporterii în timpul unei vizite în provincia Columbia Britanică. Discursul său a fost difuzat de canalele TV naționale.

Serviciile de securitate națională din această țară se confruntă cu interferența străină de foarte mult timp”, a argumentat el. „Și este important să subliniem că diasporele în sine sunt ținte importante ale interferenței străine”. Trudeau, în special, a subliniat că se presupune că guvernele Iranului, Chinei și Rusiei încearcă să influențeze starea de spirit a comunităților naționale din aceste țări care trăiesc în Canada.

În acest sens, premierul a spus că autoritățile canadiene fac tot posibilul pentru a se asigura că aceste comunități primesc „sprijinul corespunzător” din partea statului canadian și sunt „informate în mod corespunzător cu privire la riscurile la care sunt expuse”.

În ultimele câteva săptămâni, Canada a discutat în mod activ subiectul posibilei ingerințe chineze în alegerile parlamentare din Canada. Pe 17 februarie, The Globe and Mail, citând date de la Serviciul canadian de securitate și informații, a raportat că China ar fi dezvoltat o strategie de intervenție în alegerile federale din 2021. Ea, în special, și-a asumat un astfel de sprijin pentru candidații din Partidul Liberal pentru a le asigura victoria, dar doar pentru a forma un guvern minoritar. În același timp, China ar fi făcut tot posibilul pentru a împiedica candidații din opoziție, din Partidul Conservator să intre în parlament.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante