Trudeau spune că țara sa ia în serios amenințările din partea separatiștilor sikh

Trudeau spune că țara sa ia în serios amenințările din partea separatiștilor sikh

Premierul canadian a remarcat că în țară există libertate de exprimare, dar Ottawa se va „opune întotdeauna violenței și extremismului în toate formele sale”.

Justin Trudeau. Foto: Shutterstock

Autoritățile canadiene au luat întotdeauna în serios orice amenințare extremistă și teroristă și au luat măsurile adecvate, a declarat miercuri premierul canadian Justin Trudeau, comentând protestul Ministerului de Externe indian din cauza acțiunilor susținătorilor separatismului sikh din Canada.

"Canada a luat întotdeauna violența și amenințările cu violență foarte în serios. Am luat întotdeauna măsuri serioase împotriva terorismului și o vom face întotdeauna", a spus șeful guvernului. Trudeau a adăugat că există libertate de exprimare în Canada, dar țara se va „opune întotdeauna violenței și extremismului în toate formele sale”.

Ambasadorul Canadei în India, Cameron McKay, a fost chemat anterior la Ministerul Afacerilor Externe al Indiei, unde a primit un puternic protestat în legătură cu activitățile susținătorilor separatismului sikh din Canada.

După cum a raportat India Today , Ministerul de Externe indian a protestat la Ottawa în legătură cu distribuirea de afișe în Canada prin care diplomații indieni erau amenințați. În special, ei sunt acuzați pentru uciderea în iunie a unui susținător proeminent al separatismului sikh care trăiește în Canada, Hardeep Singh Nijar.

De asemenea, Ministerul de Externe indian și-a exprimat îngrijorareaîn fața ambasadorului canadian în legătură cu planurile activiștilor sikh de a organiza proteste pe 8 iulie la misiunile diplomatice din India. În martie, în cadrul unei acțiuni similare, pe teritoriul ambasadei au fost aruncate bombe fumigene, a precizat postul TV.

Mai devreme, în San Francisco, activiștii sikh au încercat să dea foc clădirii Consulatului Indiei; incendiul a fost stins rapid, nimeni nu a fost rănit.

India, în mod regulat, ridică subiectul activităților susținătorilor separatismului sikh în dialog cu autoritățile țărilor în care organizează acțiuni. În special, luni, ministrul indian de externe Subramanyam Jaishankar a cerut din nou autorităților din Statele Unite, Canada, Marea Britanie și Australia să nu ofere platforme pentru susținătorii acestei mișcări pentru a-și răspândi ideologia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene