Trump a adus un omagiu predecesorului său republican George H.W. Bush

Trump a adus un omagiu predecesorului său republican George H.W. Bush

Preşedintele american Donald Trump a adus un omagiu luni seara predecesorului său republican George Herbert Walker Bush, al cărui sicriu, acoperit cu drapelul SUA, a fost depus pentru un omagiu public solemn la Capitoliu, relatează AFP.

În tăcere, Donald Trump şi soţia lui Melania au intrat în rotonda Capitoliului. În faţa sicriului, preşedintele american a făcut un salut militar.

Republicanul George H.W. Bush a afirmat că nu a votat pentru Donald Trump în alegerile din 2016. Dar actualul ocupant de la Casa Albă a ţinut să-i aducă toate onorurile, în special trimiterea avionului prezindenţial Boeing 747 pentru a-i aduce trupul neînsufleţit la Washington.

''George H.W. Bush a condus o viaţă care întruchipează ceea ce America are într-adevăr extraordinar'', a scris Donald Trump despre cel de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, care a decedat vineri la Houston, înTexas, la vârsta de 94 de ani.

"Hotărât în timpul războiului, preşedintele Bush a fost generos în timp de pace", a menţionat miliardarul republican.

Vicepreşedintele Mike Pence a participat de asemenea la marea ceremonie oficială organizată la Capitoliu.

Funeraliile lui George H.W. Bush vor avea loc la 5 decembrie la Washington şi la 6 decembrie la Houston, în Texas.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante