Trump a dezvăluit cum ar pune capăt războiului Rusiei din Ucraina în 24 de ore

Trump a dezvăluit cum ar pune capăt războiului Rusiei din Ucraina în 24 de ore

La câteva luni după ce a afirmat că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, fostul președinte Donald Trump a oferit în sfârșit o explicație pentru motivul pentru care crede că ar fi atât de simplu pentru el.

FOTO: EPA-EFE

Trump a fost întrebat despre planul său specific pentru a pune capăt războiului într-un interviu cu prezentatoarea Fox News Maria Bartiromo în cadrul emisiunii „Sunday Morning Futures” din weekend, notează The Independent.

El a afirmat că acesta s-ar reduce la relațiile sale stabilite atât cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cât și cu președintele rus Vladimir Putin.

„Îl cunosc foarte bine pe Zelenski, îl cunosc foarte bine și pe Putin - chiar mai bine - și am avut o relație foarte bună cu amândoi”, a spus el.

El a spus că îi va spune lui Zelenski: „Gata, trebuie să ajungeți la o înțelegere”, iar lui Putin: „Dacă nu ajungeți la o înțelegere, le vom da foarte mult. Le vom da mai mult decât au primit vreodată”.

De asemenea, Trump l-a numit pe Zelenski „foarte onorabil”, deoarece „atunci când l-au întrebat despre conversația telefonică perfectă pe care am avut-o... el a spus că nici nu știa despre ce vorbeau”

Acest „apel telefonic perfect” a fost convorbirea din 25 iulie 2019 dintre Trump și Zelenski, în care președintele SUA a oferit un acord „quid pro quo” pentru a-l presa pe omologul său ucrainean să promoveze conspirații nefondate despre rivalul său democrat din 2020, Joe Biden, în schimbul ajutorului american, potrivit unei plângeri a unui denunțător.

Acest schimb a condus în cele din urmă la încălcarea abuzului de putere al fostului președinte, ceea ce a dus la prima sa punere sub acuzare.

Trump a insistat mult timp că ar fi cea mai bună persoană pentru a ajuta la încheierea războiului din Ucraina.

„Dacă aș fi președinte, și spun acest lucru, voi pune capăt acelui război într-o zi, ar dura 24 de ore”, a declarat Trump într-un interviu din luna mai. „Îl cunosc bine pe Zelenski, îl cunosc bine pe Putin. Aș pune capăt acelui război în 24 de ore. Ar fi ușor, acea înțelegere ar fi ușoară”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?