Trump a insistat ca fiica sa Ivanka şi ginerele său Jared Kushner să aibă acces la informaţii clasificate (media)

Trump a insistat ca fiica sa Ivanka şi ginerele său Jared Kushner să aibă acces la informaţii clasificate (media)

Preşedintele american Donald Trump a insistat pe lângă şeful său de cabinet şi pe lângă un consilier al Casei Albe să-i acorde fiicei sale Ivanka Trump, care este şi consilier prezidenţial, permisiunea de a avea acces la informaţii clasificate în pofida faptului că primise recomandări să nu ceară aşa ceva, relatează marţi CNN, citat de Reuters.

Trump a insistat pe lângă John Kelly, şeful său de cabinet în acea perioadă, şi Donald McGahn, care era atunci consilier al Casei Albe, să le acord fiicei sale Ivanka şi soţului acesteia Jared Kushner permisiunea de a avea acces la informaţii în pofida îngrijorărilor exprimate de biroul de personal de la Casa Albă, a menţionat CNN.

Ambii consilieri au refuzat să acorde cuplului Ivanka şi Jared Kushner permisiunea de a avea acces la informaţii clasificate şi, în cele din urmă, Trump le-a acordat el însuşi această permisiune, potrivit CNN, care a citat trei surse.

Casa Albă nu a răspuns imediat unei solicitări pentru declaraţii.

The New York Times a relatat săptămâna trecută că Trump a ordonat şefului de cabinet să-i acorde lui Kushner permisiunea de a avea acces la informaţii clasificate. Înalţi funcţionari ai administraţiei americane au fost îngrijoraţi de această decizie şi Kelly a scris un memoriu intern despre acest ordin al preşedintelui american.

Ivanka Trump a declarat într-un interviu televizat luna trecută că tatăl ei nu are nicio legătură cu acordarea pentru ea sau pentru soţul ei a permisiunii de a avea acces la informaţii clasificate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”