Trump a lăsat să se înțeleagă că s-ar folosi de FBI pentru a se răzbuna pe rivalii săi politici, dacă ar câștiga alegerile din 2024 VIDEO

Trump a lăsat să se înțeleagă că s-ar folosi de FBI pentru a se răzbuna pe rivalii săi politici, dacă ar câștiga alegerile din 2024 VIDEO

Fostul președinte american Donald Trump a lăsat să se înțeleagă că s-ar folosi de FBI și de Departamentul de Justiție pentru a-i pedepsi pe rivalii săi politici, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din 2024 , relatează The Guardian .

Trump a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat rețelei de televiziune Univision. Gazda Enrique Acevedo l-a întrebat despre problemele juridice cu care se confruntă, spunând: „Spuneți că au folosit ca arme Departamentul de Justiție și FBI-ul. Ați face același lucru dacă ați fi ales?"

Au făcut-o deja, dar dacă vor să meargă până la capăt cu asta, da, cu siguranță s-ar putea întâmpla și invers", a răspuns Trump. „Când ești președinte și ai făcut o treabă bună și ești popular, nu te duci după ei pentru a câștiga alegerile. Au formulat acuzații pentru a câștiga alegerile”, a mai spus el.

Donald Trump este inculpat în patru cazuri diferite. FOTO Profimedia (Arhivă)

„Ar ieși din joc”

Dacă se întâmplă ca eu să fiu președinte și văd pe cineva care o duce bine și mă bate foarte rău, eu zic să se ducă și să-l pună sub acuzare, în mare parte ar ieși din afaceri. Ar ieși din joc. Ar fi eliminat din alegeri”, a afirmat Trump.

Urmărirea penală a adversarilor politici constituie o trăsătură distinctivă a regimurilor autoritare , iar remarcile lui Trump rămân cele mai sincere afirmații publice de până acum referitoare la puterea antidemocratică pe care ar urma să o exercite în timpul unui al doilea mandat ca președinte.

Conform unui sondaj New York Times/Siena publicat duminică, Trump se bucură de un avans față de Joe Biden în mai multe state-cheie. Fostul președinte american este inculpat în patru cazuri diferite, care vor fi judecate anul viitor. Dacă va câștiga alegerile prezidențiale, Trump ar putea scăpa basma curată. De asemenea, conform sondajului, mulți alegători ar trece din nou de partea lui Joe Biden dacă Trump ar fi condamnat.

Conform unui articol publicat la începutul acestei luni de Washington Post , Donald Trump și aliații săi vorbesc despre cum să folosească Departamentul de Justiție pentru a se răzbuna pe cei care s-au declarat împotriva sa, inclusiv fostul procuror general Bill Barr și fostul șef de cabinet John Kelly.

În plus, potrivit aceluiași articol, fostul lider de la Casa Albă intenționează să apeleze la Legea privind insurecția în prima zi de la preluarea puterii, care i-ar permite să folosească armata americană pe plan intern pentru a înăbuși protestele. El ar fi fost îndemnat să facă acest lucru și pe vremea când era președinte, iar cei care îi șopteau la ureche erau chiar liderii militari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat