Trump, acuzat de viol: Instanța i-a cerut să depună mărturie

Trump, acuzat de viol: Instanța i-a cerut să depună mărturie

Fostul președinte american, Donald Trump, va depune miercuri mărturie într-un proces pentru defăimare în care o jurnalistă îl acuză că a violat-o în anii '90, transmite AFP.

Donald Trump va trebui să depună mărturie în procesul în care este acuzat de viol Foto Getty Images

Un judecător din New York a respins miercuri o cerere a fostului preşedinte Donald Trump de amânare a depoziţiei sale, prevăzută pentru miercurea viitoare, într-un proces pentru defăimare în care o jurnalistă îl acuză că a violat-o în anii '90, transmite AFP.

În această afacere, E. Jean Carroll (78 de ani), cunoscută pentru fostele sale cronici din revista Elle, l-a dat în judecată în civil pe Trump, în noiembrie 2019, la un tribunal din statul New York.

Ea l-a acuzat pe fostul lider de la Casa Albă de defăimare după ce acesta a calificat drept ''minciună absolută'', în iunie 2019, acuzaţia femeii potrivit căreia Donald Trump a violat-o în cabina de probă a unui mare magazin din New York la jumătatea anilor '90.

Trump: Nu era genul meu de femeie

Trump (76 de ani) afirmase că nu a întâlnit-o niciodată pe E. Jean Carroll şi că aceasta nu era ''genul său de femeie''.

Plângerea a fost întârziată din cauza bătăliilor procedurale, în special pentru a afla dacă Donald Trump trebuie să fie reprezentat de guvernul american în acest dosar, ţinând cont de faptul că în iunie 2019 Trump deţinea funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

În septembrie a.c., E Jean Carroll, scriitoarea care l-a acuzat pe Donald Trump că a violat-o în urmă cu mai bine de două decenii, plănuiește să intenteze un nou proces împotriva fostului președinte american.

Un avocat al fostei editorialiste de la revista Elle declara luna trecută că Jean Carroll intenționează să-l dea în judecată pe Trump pentru agresiune și abuz emoțional în temeiul legii Supraviețuitorilor Adulți (Adult Survivors Act) din New York.

Acea lege, semnată recent de guvernatoarea Kathy Hochul, oferă acuzatorilor adulți o perioadă de un an pentru a depune plângeri civile pentru presupusa abatere sexuală, indiferent cu cât timp în urmă a avut loc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”