Trump afirmă că drapelul Confederaţiei sudiste este un motiv de mândrie pentru cei care iubesc Sudul

Trump afirmă că drapelul Confederaţiei sudiste este un motiv de mândrie pentru cei care iubesc Sudul

Preşedintele american Donald Trump a refuzat să afirme că drapelul Confederaţiei sudiste din Războiul de Secesiune este un simbol ofensator, spunând că acest drapel este o sursă de mândrie pentru oamenii care iubesc Sudul, transmite duminică Reuters.

Trump a fost întrebat de postul de televiziune Fox News dacă drapelul respectiv, considerat un simbol al sclaviei şi al oprimării, este ofensator.

''Depinde cu cine discuţi şi când discuţi. Atunci când oamenii au cu mândrie drapelele Confederaţiei ei nu vorbesc despre rasism. Ei îşi iubesc drapelul, el reprezintă Sudul. Lor le place Sudul'', a răspuns liderul american.

În urmă cu câteva zile, secretarul american al apărării Mark Esper a stabilit o politică prin care interzice de facto arborarea drapelului Confederaţiei sudiste din Războiul de Secesiune în toate bazele militare ale SUA din lume . Practic, el a autorizat doar anumite drapele, care promovează unitatea.

Reuters a consultat vineri o copie a notei trimise forţelor armate, în care şeful Pentagonului arată că ''drapelele pe care le arborăm trebuie să fie în concordanţă cu imperativele militare de ordine şi disciplină, de tratament al tuturor oamenilor noştri cu demnitate şi respect şi de respingere a simbolurilor care provoacă dezbinare''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”