Trump afirmă că noul primar al Londrei ar fi exceptat de la eventuala interdicție privind intrarea musulmanilor în SUA

Trump afirmă că noul primar al Londrei ar fi exceptat de la eventuala interdicție privind intrarea musulmanilor în SUA

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, care a cerut o interdicție temporară pentru musulmanii ce vor să intre în SUA, a sugerat luni că ar face o excepție pentru noul primar musulman al Londrei, Sadiq Khan, relatează cotidianul The New York Times, citat de Reuters.

"Vor exista întotdeauna excepții", a spus miliardarul și presupusul candidat al republicanilor în alegerile prezidențiale, răspunzând la o întrebare despre cum propunerea sa controversată s-ar aplica lui Sadiq Khan, fiul unui imigrant pakistanez care a lucrat ca șofer de autobuz și a unei cusătorese. Khan a fost ales învestit sâmbătă în funcția de primar al Londrei.

Trump a spus că se bucură că a fost ales Sadiq Khan, potrivit The New York Times. "Conduci întotdeauna prin puterea exemplului. Dacă face o treabă bună, ar fi un lucru grozav", a adăugat el.

Magnatul american a înaintat propunerea privind interdicția după atacurile mortale comise de militanți islamiști anul trecut la Paris și în California. Organizații musulmane și de apărare a drepturilor omului, rivalii democrați ai lui Trump și mulți dintre oponenții săi republicani au condamnat propunerea, spunând că dezbină și că este contraproductivă și contrară valorilor americane.

Khan, candidatul Partidului Laburist, l-a învins pe rivalul său conservator cu o diferență record, după o campanie dură.

Vorbind despre tacticile conservatorilor, Khan, în vârstă de 45 de ani, a declarat, citat de cotidianul The Observer: "S-au folosit de teamă și de insinuări în încercarea de a instiga unul împotriva altuia diferite grupuri etnice și religioase — la fel cum face și Donald Trump".

Într-un interviu pentru revista Time, Khan a spus că vrea să meargă în SUA pentru a vedea programele interesante pe care le implementează primarii din New York și Chicago, dar că va trebui să efectueze aceste vizite până în ianuarie, în cazul în care Trump ar câștiga alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie.

"Dacă Donald Trump devine președinte, voi fi oprit să merg în SUA din cauza credinței mele, ceea ce înseamnă că nu voi putea discuta cu primari americani și nu noi putea face schimb de idei", a declarat Khan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei