Trump: Ancheta legată de Rusia 'dă o imagine foarte proastă' despre SUA

Trump: Ancheta legată de Rusia 'dă o imagine foarte proastă' despre SUA

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi, pentru cotidianul New York Times (NYT), că ancheta privind eventualul amestec al Rusiei în alegerile din 2016 pentru Casa Albă 'dă o foarte proastă imagine' despre Statele Unite, el arătându-se încrezător că procurorul special Robert Mueller, cel care conduce investigaţia, îl va trata corect, transmit AFP şi Reuters.

'Aceasta dă o imagine foarte proastă a ţării şi pune ţara într-o poziţie foarte proastă. Cu cât se va termina mai repede, cu atât va fi mai bine pentru ţară', a declarat Trump referitor la anchetă.

Preşedintele a mai afirmat că nu este preocupat de ancheta condusă de Mueller, pentru că, a spus el, 'toată lumea ştie' că nu a existat o complicitate cu Rusia. 'Nu a fost nicio complicitate. Dar cred că (Mueller) va fi corect', a spus preşedintele, în interviul de 30 de minute care a avut loc la clubul de golf al lui Trump din West Palm Beach, Florida.

Potrivit NYT, el a repetat că alegaţiile privind o ingerinţă rusă au fost inventate de responsabili ai Partidului Democrat şi că este vorba despre 'un truc', 'un pretext' pentru a explica înfrângerea candidatei Hillary Clinton.

Pe de altă parte, Trump a ţinut să se distanţeze de fostul său director de campanie Paul Manafort, inculpat în octombrie de procurorul special Robert Mueller. Împotriva lui Manafort au fost formulate 12 capete de acuzare, însă actul de inculpare nu sugerează o complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi autorităţile din Rusia.

'A lucrat pentru mine pentru, cât, trei luni şi jumătate?', a declarat Trump pentru NYT, amintind despre relaţiile lui Manafort şi cu alţi republicani, printre care senatorul John McCain şi fostul preşedinte american Ronald Reagan.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …