Trump cere investigarea principalului său rival politic. Presa scrie despre legăturile lui Puiu Popoviciu cu Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american

Trump cere investigarea principalului său rival politic. Presa scrie despre legăturile lui Puiu Popoviciu cu Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american

Trump cere investigarea principalului său rival politic.  The New York Times scrie despre legăturile lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, cu Puiu Popoviciu. Președintele Donald Trump cere investigarea afacerilor derulate în China de fiul fostului vice-președinte american Joseph Biden ridicând problema unui posibil abuz de putere, scrie The New York Times, citat de  G4Media.ro .

Publicația americană notează că solicitările tot mai numeroase formulate de președintele Trump de a fi investigați oponenții săi au intensificat dezbaterea referitoare la un eventual abuz de putere pentru a-și spori șansele de a fi reales.

Trump a cerut într-un interviu difuzat duminică investigarea afacerilor din China ale lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte Joseph R. Biden, candidatul democraților despre care consilierii lui Trump cred că ar putea reprezenta principala amenințare la alegerile din 2020.

A fost ultima dintr-o lungă serie de declarații făcute de Trump, care a sugerat că ar dori să-i vadă anchetați penal pe rivalii săi politici cu referire la Hillary Clinton, John Kerry, președintele părând a fi preocupat în mod special de candidatura lui Biden.

The New York Times scrie că în timpul celui de-al doilea mandat de vicepreședinte, Hunter Biden și-a înmulțit afacerile în plan internațional.

Pe lângă activitatea sa pentru compania energetică Burisma din Ucraina, Hunter Biden a consiliat un om de afaceri din România având legături cu Statele Unite, Gabriel Popoviciu, ale cărui afaceri au fost anchetate de procurori. Publicația americană amintește că investigația, care a avut loc pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite și de aliații săi asupra României pentru a rezolva problema corupției, au dus la condamnarea lui Popoviciu la închisoare.

Publicația americană nu oferă detalii despre relația dintre Hunter Biden și Puiu Popoviciu, însă Hotnews.ro a scris în urmă cu doi ani că ”una dintre persoanele influente cu care Popoviciu a legat o relație de prietenie este Robert Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, prin care ar fi incercat să-și susțină cauza inclusiv în Congresul american”.

HotNews.ro a mai scris în august 2017, într-un articol semnat de Dan Tăpălagă, că ”Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare în dosarul Ferma Băneasa, este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din așa numitul cartel anti-DNA, implicat în acțiuni de lobby extern împotriva luptei anticorupție din România. O serie de surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro că Popoviciu și alți oameni de afaceri români cu probleme în justiție încearcă să convingă congresmeni și oameni foarte influenți din establishment-ul american că sunt victimele unor abuzuri.”

Puiu Popoviciu s-a refugiat la Londra pentru a evita executarea pedepsei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa