Trump cere pedeapsa capitală pentru autorii atacurilor de la El Paso şi Dayton

Preşedintele Donald Trump a cerut luni execuţia ''rapidă'' a celor doi autori ai atacurilor armate comise în weekend în SUA, precum şi condamnarea rasismului şi a supremaţiei albe, criticând totodată ''idealizarea violenţei'' şi radicalizarea de către internet a ''spiritelor perturbate'', transmite AFP.

''Trebuie să oprim idealizarea violenţei în societatea noastră'', a spus Trump într-o intervenţie pe tema celor două atacuri armate comise la El Paso (20 de morţi şi cel puţin 26 de răniţi) şi Dayton (nouă morţi şi cel puţin 27 de răniţi) de către bărbaţi albi înarmaţi şi care au deschis focul la întâmplare.

''Astăzi, pentru tineri aflaţi în dificultate este prea uşor să se înconjoare de o cultură care glorifică violenţa'', în special prin intermediul unor jocuri video ''atroce şi sinistre'', a mai remarcat preşedintele american.

''Naţiunea noastră trebuie să condamne cu o singură voce rasismul, sectarismul, supremaţia albă'', a continuat Trump după atacurile pe care le-a calificat drept ''crime împotriva umanităţii'' şi a cerut execuţia ''rapidă'' a celor doi autori.

''Ordon de asemenea Ministerului Justiţiei să propună o lege care să garanteze ca aceia care comit crime motivate de ură şi asasinate în masă să fie pasibili de pedeapsa cu moartea şi ca această pedeapsă să fie aplicată rapid, în mod hotărât şi fără ani de amânare inutilă'', a indicat în continuare liderul de la Casa Albă.

Anterior, într-o postare pe Twitter, el a acuzat presa că ea contribuie ''în mare măsură'' la propagarea de ''fake news'' şi a ''mâniei şi isteriei'' în Statele Unite.

În cazul atacului de la El Paso, oraş situat la graniţa cu Mexicul, poliţia investighează o motivaţie rasistă, autorul acestuia, identificat de presă drept Patrick Crusius, fiind bănuit că este autorul unui manifest anti-hispanic publicat pe un website al extremei drepte. Nu este clară deocamdată motivaţia atacatorului de la Dayton.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația