Trump, condamnat să plătească două milioane de dolari pentru utilizarea în scop politic a fundaţiei sale

Trump, condamnat să plătească două milioane de dolari pentru utilizarea în scop politic a fundaţiei sale

Preşedintele SUA Donald Trump a fost condamnat joi de un tribunal din New York la plata a două milioane de dolari reprezentând daune-interese pentru folosirea fundaţiei sale ca instrument politic în cadrul unui acord amiabil, relatează AFP.

Procurorul statului New York a atacat fundaţia şi pe administratorii acesteia în iunie 2016, afirmând că Donald Trump a folosit această organizaţie în scopuri personale şi nu pentru acţiuni de caritate.

Deşi preşedintele american a dat asigurări în mod repetat că nu va face compromisuri în acest dosar, el şi trei dintre copiii săi (Donald Jr, Eric şi Ivanka) au încheiat un acord amiabil cu procuroarea Letitia James pentru a opri urmărirea în justiţie, conform unor documente din dosar.

Ultima parte a acestui acord a fost o gală de caritate organizată în ianuarie 2016 în statul Iowa.

Evenimentul a fost, de fapt, gestionat de echipa sa de campanie. Cei 2,8 milioane de dolari strânşi la gală au fost trecuţi doar prin fundaţie, folosită ca instrument al campaniei lui Donald Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…